Συνάντηση Τσίπρα - Κρέτσου στο Μαξίμου

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ
Συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ EUROKINISSI

Η Επίτροπος από την Ρουμανία είναι στην Ελλάδα για να επισκεφτεί και να εγκαινιάσει τρία μεγάλα έργα στον τομέα των μεταφορών και του περιβάλλοντος.

Με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συναντήθηκε η Επίτροπος περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου.

Η Επίτροπος από την Ρουμανία είναι στην Ελλάδα για να επισκεφτεί και να εγκαινιάσει τρία μεγάλα έργα στον τομέα των μεταφορών και του περιβάλλοντος που έλαβαν χρηματοδοτική στήριξη συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ από την ΕΕ.

Επιπλέον, η Επιτροπή, με απόφασή της, ενέκρινε την επένδυση 121 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει τη χερσόνησο του Ακτίου με την Ιόνια οδό, ένας βασικός οδικός άξονας για τη σύνδεση της βορειοδυτικής με τη νότια Ελλάδα.

ADVERTISING

Η επιτυχής μελέτη, εκτέλεση ή ολοκλήρωση των έργων αυτών κατέστη δυνατή χάρη στο σχέδιο «Νέο ξεκίνημα για την εργασία και την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

Η Επιτροπή δρομολόγησε το σχέδιο αυτό το 2015 με σκοπό να συμπληρώσει το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, το οποίο η χώρα ολοκλήρωσε επιτυχώς στις 20 Αυγούστου 2018. Το σχέδιο προέβλεπε έκτακτα μέτρα για να διευκολυνθεί η μεγιστοποίηση της χρήσης των κονδυλίων της ΕΕ στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την τόνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των επενδύσεων.

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου, δήλωσε: «Όπως τόνισε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Τα τέσσερα αυτά έργα, το καθένα με τον δικό του τρόπο, θα της επιτρέψουν να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της. Η Ελλάδα αποτελεί ήδη έναν από τους κύριους δικαιούχους των κονδυλίων της ΕΕ και για την επόμενη δεκαετία. Η Επιτροπή όμως προτείνει τη χορήγηση ακόμη περισσότερων πόρων συνοχής, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network