Συνέδριο εκλογών για το ΚΙΝΑΛ

Συνέδριο εκλογών για το ΚΙΝΑΛ
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά Eurokinissi

Το κεντρικό σύνθημα «Ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες» συνοψίζει την στρατηγική στόχευση του ΚΙΝΑΛ: Ενα εκλογικό ποσοστό που θα του δίνει καθοριστικό ρόλο -οπωσδήποτε την τρίτη θέση- για να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα.

Η χημεία μεταξύ των τριών πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι το βασικό αντικείμενο παρατήρησης στο 2ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, σήμερα και αύριο στο ΣΕΦ.

Και οι τρεις θα μιλήσουν, και οι τρεις αναμένεται να εκπέμψουν μήνυμα ενότητας και συσπείρωσης. Οπως όλα δείχνουν, θα γίνει προσπάθεια να φανεί ότι οι μεταξύ τους αντιπαραθέσεις ανήκουν στο παρελθόν και υπάρχει ενότητα όλων των πρωταγωνιστών της παράταξης με το βλέμμα στο μέλλον.

Το 2ο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, που γίνεται στον απόηχο των αποκαλύψεων για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, θα είναι το πρώτο μετά την αποχώρηση του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ που σηματοδοτεί την σε μεγάλο βαθμό ταύτισή του με το ΠΑΣΟΚ. Η νέα αυτή πραγματικότητα θα αποτυπωθεί στους νέους συσχετισμούς της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αλλά θα γίνει προσπάθεια να δηλωθεί ότι πρόκειται για ένα συμμαχικό σχήμα που δεν έχει μονοκομματική αναφορά. Γι αυτό και δεν τίθεται θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων. Ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει στο ευρωψηφοδέλτιο κάτω από το ΚΙΝΑΛ και δίπλα από το ΚΙΔΗΣΟ και την ΕΔΕΜ, όπως είχε γίνει στις προηγούμενες ευρωεκλογές με την ΕΛΙΑ και στις εθνικές εκλογές με την Δημοκρατικής Συμπαράταξη.

Το κεντρικό σύνθημα το συνεδρίου «Ξανά μπροστά ή νέες περιπέτειες» συνοψίζει την στρατηγική στόχευση του ΚΙΝΑΛ: Ενα εκλογικό ποσοστό που θα του δίνει καθοριστικό ρόλο -οπωσδήποτε την τρίτη θέση- για να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα.

Το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκαν πολιτικοί αρχηγοί αποτρέπει τον κίνδυνο δημιουργίας εντυπώσεων πολιτικού φλερτ με άλλα κόμματα, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα για την Φ. Γεννηματά η οποία επιμένει στην πολιτική αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής.

Οι βασικές θέσεις που αναμένεται να επαναβεβαιωθούν είναι ότι:

-Το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση, μεταθέτοντας την ευθύνη της διακυβέρνησης στα δύο μεγαλύτερα κόμματα από τα οποία θα ζητήσει να συνεργαστούν.

-Το ΚΙΝΑΛ θα προωθήσει το δικό του πρόγραμμα “Ελλάδα” ζητώντας από τα άλλα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να υιοθετήσουν τις κεντρικές θέσεις του για να διαμορφωθεί ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

-Το ΚΙΝΑΛ δεν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στην κεντροαριστερά και δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διεργασίες και διάλογο για τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα