Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς εκλογή συνέδρων και ηγεσίας

Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ χωρίς εκλογή συνέδρων και ηγεσίας
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

Η “σολομώντεια” λύση της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το 2019, με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στο εάν και τι είδους αντιδράσεις θα υπάρξουν.

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδεικνύεται το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο η Φώφη Γεννηματά έχει προαναγγείλει για το τέλος του έτους.

Το Συνέδριο, όπως έχει προειδοποιήσει και ο υπεύθυνος οικονομικών του κόμματος Νίκος Σαλαγιάννης, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός του 2019, καθώς έχει λήξει η θητεία της Προέδρου και των οργάνων του κόμματος και αν δεν λυθεί το πρόβλημα ενδεχομένως θα υπάρχουν νομικά προβλήματα με τράπεζες και άλλους φορείς.

Η Χαριλάου Τρικούπη, ωστόσο, ανησυχεί μήπως μέσω του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, επιδιώξουν στελέχη να θέσουν θέματα που αφορούν πρωτίστως το ΚΙΝΑΛ, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί και έντονη εσωστρέφεια, σε μια περίοδο που το κόμμα επιδιώκει να διαμορφώσει τη νέα του στρατηγική, πιεζόμενο τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Η Χαριλάου Τρικούπη, μάλιστα, συζητά για την εξεύρεση μιας “σολομώντειας” λύσης, όπου το μεν Συνέδριο θα διεξαχθεί, οι δε εκλογές για νέα ηγεσία δεν θα γίνουν. Πολύ περισσότερο, όπως τονίζουν τα αρμόδια στελέχη, οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ πλέον δεν υπάρχουν και συνεπώς δεν μπορεί να εκλεγούν σύνεδροι, ενώ, όπως εκτιμάται, δεν έχει νόημα να επανεκλεγεί η Φώφη Γεννηματά Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων! Έτσι, αναζητείται η σύνθεση του Συνεδρίου, το οποίο θα αποφασίσει ότι η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι αυτοδικαίως και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν θα εκλεγούν και όργανα.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν φοβάται αντιδράσεις σε μια τέτοια απόφαση από τον Νίκο Ανδρουλάκη που θεωρείται ο υπ’ αριθμόν ένας “δελφίνος” στο ΚΙΝΑΛ, αλλά από άλλα στελέχη, με πρώτο και καλύτερο τον Παύλο Γερουλάνο, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ της επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ. Και οι πληροφορίες επιμένουν πως δεν είναι ο μόνος…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα