Συνταγματική Αναθεώρηση: Την Πέμπτη η δεύτερη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία

Στιγμιότυπο από την πρώτη ψηφοφορία των άρθρων για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Στιγμιότυπο από την πρώτη ψηφοφορία των άρθρων για την αναθεώρηση του Συντάγματος EUROKINISSI

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες όσων πολιτικών αρχηγών το επιθυμούν. Η αυριανή ψηφοφορία θα καθορίσει ποίες θα είναι οι προς αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος και ποία πλειοψηφία θα λάβουν.

Με ομιλίες των πολιτικών αρχηγών θα ολοκληρωθεί η αυριανή, δεύτερη και πιο κρίσιμη συζήτηση και ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και του προεδρείου της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης. Δεν θα υπάρξουν άλλες ομιλίες βουλευτών. Στην συνέχεια θα μιλήσουν όσοι πολιτικοί αρχηγοί το επιθυμούν, πιθανότατα μετά την 1 το μεσημέρι, ενώ η ψηφοφορία υπολογίζεται να ξεκινήσει περίπου στις 5 το απόγευμα.

Σε ψηφοφορία θα τεθούν όλες οι προτάσεις που έλαβαν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους στην προηγούμενη ψηφοφορία, ένα μήνα πριν. Υπενθυμίζεται ότι η αυριανή ψηφοφορία είναι αυτή που θα καθορίσει τις προς αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος, οι οποίες θα πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 151 θετικές ψήφους. Για να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή αυτές οι διατάξεις χρειάζονται 180 θετικούς ψήφους. Όσες από τις προτεινόμενες διατάξεις λάβουν 180 ή περισσότερες θετικές ψήφους στην αυριανή ψηφοφορία, θα χρειαστούν 151 θετικές ψήφους για να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Συνταγματική Αναθεώρηση
SHARE:

24Media Network