ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης η επίθεση Κεραμέως σε Φίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Αήθης η επίθεση Κεραμέως σε Φίλη
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου Eurokinissi

Η υπουργός Παιδείας "ξεπέρασε τα όρια" αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου με αφορμή την κριτική που δέχθηκε από την Νίκη Κεραμέως ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης. "Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά", απαντά η υπουργός.

“Σκοτάδι και βούρκο” χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, “σχετικά με την «απουσία» του Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη αλλά και της Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπης Τζούφη από τη συζήτηση στη Βουλή”.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε προσχηματικό το ενδιαφέρον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διάλογο, σχετικά με την επιλογή των σημαιοφόρων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “το προσχηματικό ενδιαφέρον των κ.κ. Φίλη και Τζούφη για διάλογο στη Βουλή αποδείχθηκε με τον πιο εύληπτο τρόπο: την απουσία αμφοτέρων από τη Βουλή, κατά τη συζήτηση των διατάξεων για τις επιπλέον πιστώσεις και την επιλογή των σημαιοφόρων”.

“Η κα Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια” απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Γνωρίζει προσωπικά πως ο Νίκος Φίλης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και αδυνατεί ορισμένες ημέρες να παρευρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Δε δίστασε όμως να το χρησιμοποιήσει για να αναχαιτίσει – υποτίθεται -τους πολιτικούς της αντιπάλους, να πετύχει τους σκοπούς της και να τροφοδοτήσει τον προσωπικό της αριβισμό”.

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου συνεχίζει αναφέροντας οτι η Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με την Αναπλ. Τομεάρχη Μερόπη Τζούφη τόσο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όσο και στην Ολομέλεια”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως η υπουργός Παιδείας “συνήθισε στο “one-womanshow” των δύο προηγούμενων μηνών, όταν η μοναδική της δραστηριότητα ήταν ο μονόλογος σε προστατευμένα περιβάλλοντα και φιλικά ΜΜΕ. Σήμερα, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, φανερώνει όχι μόνο μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να «αγιάσει τα μέσα», αλλά και πως πρέπει να πράξει ώστε να διατηρήσει το high-score του point-system αξιολόγησης Υπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αριστεία…”.

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί “την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου δελτίου τύπου του Υπουργείου Παιδείας, την προσωπική και δημόσια συγγνώμη προς τον πρώην Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη και την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την κοινοβουλευτική παρουσία και τοποθέτηση της πρώην Υφυπουργού Μερόπης Τζούφη. Οτιδήποτε λιγότερο, θα έχει άλλες συνέπειες για την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και τη διατήρηση του στοιχειώδους πολιτικού πολιτισμού”.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ν. Κεραμέως: “Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά”

Με ανάρτηση στο Twitter η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη χθεσινή απουσία του Νίκου Φίλη από τη Βουλή.

«Οι τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι απαντήσεις προς την αντιπολίτευση δεν αφορούν τα πρόσωπα, αλλά το θεσμό που εκπροσωπούν. Σε αντίθεση με τις προσωπικές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς λειτουργούμε θεσμικά και δίχως χαρακτηρισμούς» αναφέρει η κ. Κεραμέως στην ανάρτησή της, στην οποία σημειώνει:

«Σε συνέχεια της απάντησής μας και αφότου πληροφορήθηκα τη σημερινή αιτία απουσίας του κ. Φίλη, του τηλεφώνησα προσωπικά. Του εύχομαι ολόψυχα γρήγορα περαστικά και προσδοκώ, όπως επανειλημμένως έχω τονίσει, σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία για το μέλλον των παιδιών μας. Όσο για την κ. Τζούφη, που αναπληρώνει θεσμικά τον κ. Φίλη, σίγουρα δεν συναντηθήκαμε, όπως αναληθώς αναφέρεται, ούτε στην Ολομέλεια ούτε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα