ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία ότι η Ελλάδα θα γίνει το χειρότερο παράδειγμα στην Ευρώπη

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία ότι η Ελλάδα θα γίνει το χειρότερο παράδειγμα στην Ευρώπη
Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi

Τα κυβερνητικά μέτρα για την πανδημία δεν αντιστοιχούν στην κρισιμότητα της κατάστασης εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η χώρα βαδίζει προς μία (ακόμη) υγειονομική τραγωδία εντείνουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κύματος πανδημίας και εν αναμονή των επιπτώσεων από την μετάλλαξη «Ο». Χαρακτηρίζει «εκτός πραγματικότητας» την κυβερνητική πολιτική αφού παραπέμπει για αργότερα την λήψη μέτρων που είναι επιτακτική. Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν κρύβουν το φόβο ότι με αυτή την διαχείριση η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το χειρότερο παράδειγμα στην Ευρώπη.

Έρχονται δύσκολες μέρες

Ακριβώς αυτό επισήμανε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, στην πρόσφατη τοποθέτησή του στην Βουλή. Ανέφερε ότι «αυτή την περίοδο έχουμε τους χειρότερους δείκτες στην Ευρώπη! Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη στην εβδομαδιαία τάση θανάτων σε καθημερινή βάση ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Είμαστε πρώτοι στον δείκτη CFR, θάνατοι ανά κρούσματα, πρώτοι στον δείκτη εισαγωγών στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ ανά εκατομμύριο πληθυσμού». Σημείωσε χαρακτηριστικά πως «φοβούμαι ότι αυτήν την περίοδο με την έξαρση της μετάλλαξης «Όμικρον» θα είμαστε το κακό παράδειγμα στην Ευρώπη».

Την ανησυχία του ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει το χειρότερο παράδειγμα διαχείρισης του Covid 19 εξέφρασε τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός Eurokinissi


Ανάλογη ανησυχία εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο καθηγητής Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Ένας από τους βασικούς συμβούλους του Αλέξη Τσίπρα για τα ζητήματα της πανδημίας που συμμετείχε και στην ειδική σύσκεψη που συγκάλεσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Μπαίνουμε σε νέα εντελώς καινούργια φάση της πανδημίας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας επισημαίνοντας ότι «ο προοδευτικός κόσμος έχει καθήκον να οργανώσει την Αλληλεγγύη, να ενημερώσει τους πολίτες και να βοηθήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό γιατί η μάχη που θα δώσει στους επόμενους μήνες θα είναι τιτάνια».

Τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε αναβρασμό ενόψει της μετάλαξης «Ο» και «ο κ. Μητσοτάκης πετάει χαρταετό και ανακοινώνει πως θα λάβει μέτρα από 3 Ιανουαρίου. Και μέχρι τότε φοράτε μάσκα και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι σχολίασε τις κυβερνητικές ανακοινώσεις που προβλέπουν την λήψη μέτρων σε 2 δόσεις, με την πρώτη να λήγει στις 3 Ιανουαρίου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτει στην κυβέρνηση ότι συνεχίζει να πορεύεται με την εσφαλμένη προσέγγιση του ότι «έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων». Τονίζοντας ότι πρέπει άμεσα να γίνει αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και να δοθούν τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία για την κρισιμότητα της κατάστασης. Επίσης ζητά την άμεση αλλαγή πολιτικής στις πλευρές που αφορούν τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ έχει ως μόνιμη επωδό την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του ΕΣΥ.

Ειδικά για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει ως άμεσα μέτρα την πρόσληψη των 800 γιατρών που έχουν αιτηθεί να ενταχθούν όπως και την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας υγείας για προνοσοκομειακή φροντίδα και έλεγχο. Όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ζητά άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών ενώ για τον εμβολιασμό προτείνει την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στη Πορτογαλία για εμβολιασμό «πόρτα-πόρτα» και να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών. Ειδικά για τα σχολεία ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εγκαταλειφθεί το πρωτόκολλο κλεισίματος τμημάτων με βάση το 50% + 1 για τους μαθητές που νοσούν και να μειωθεί ο αριθμός τους ανά τάξη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα