ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένος να γίνει το Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφασισμένος να γίνει το Συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας, παρά την πανδημία
Αλέξης Τσίπρας (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εναλλακτικά σενάρια συμμετοχή συνέδρων μέσω διαδικτύου εξετάζουν στην Κουμουνδούρου βλέποντας την έξαρση της covid-19.

Αποφασισμένος να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί φέρεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την βούληση του η κορυφαία οργανωτική διαδικασία του κόμματος να πραγματοποιηθεί ει δυνατόν στις ημερομηνίες που αποφασιστηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Δηλαδή από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου. Την πεποίθηση αυτή άλλωστε φέρεται να εξέφρασε και στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που έγινε πριν την Πρωτοχρονια.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν φυσικά την ανησυχία τους για την εξάπλωση της πανδημίας και τον αντίκτυπο που θα έχει στην διοργάνωση του συνεδρίου. Ιδίως από την στιγμή που εκτιμούν ότι η κυβερνητική διαχείριση είναι κάτι παραπάνω από ανεπαρκής.

Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται να διοργανώσει το συνέδριο του και με εναλλακτικούς τρόπους, προσαρμοζόμενος στις υγειονομικές συνθήκες. Έτσι υφίσταται το σενάριο είτε το συνέδριο να έχει “υβριδικό” χαρακτήρα, δηλαδή να υπάρξει φυσική παρουσία ενός τμήματος των συνέδρων και κάποιοι να μετάσχουν διαδικτυακά, είτε να γίνει εξ ολοκλήρου διαδικτυαακά. Άλλωστε στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το “προηγούμενο” της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του κόμματος που έγινε τον Ιούλιο και ολοκληρώθηκε με διαδικτυακό τρόπο.

Πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσαν, εφόσον είναι δυνατόν, το συνέδριο, στο οποίο θα μετάσχουν περίπου 5.000 σύνεδροι να γίνει δια ζώσης. Έτσι λοιπόν σε περίπτωση που τα υγειονομικά δεδομένα και οι εκτιμήσεις των επιστημόνων συγκλίνουν στο ότι τον Φεβρουάριο είναι πιθανή μία ύφεση της πανδημίας, τότε στον ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο μετάθεσης της ημερομηνίας κατά μία ή δύο εβδομάδες, προκειμένου το συνέδριο να γίνει με φυσική παρουσία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα