ΣΥΡΙΖΑ: “Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει “ιστορική” τη συμφωνία των Πρεσπών”

ΣΥΡΙΖΑ: “Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση χαρακτηρίζει “ιστορική” τη συμφωνία των Πρεσπών”
Γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τον χαρακτηρισμό της Συμφωνίας των Πρεσπών ως "ιστορική", όπως αναγράφηκε στην κοινή ανακοίνωση Ελλάδας και ΗΠΑ. "Θα φέρετε τις κυρώσεις συμφωνιών προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάστε τον πανελλήνιο διασυρμό;

Ο χαρακτηρισμός “ιστορική” που συνοδεύει τη Συμφωνία των Πρεσπών στην κοινή ανακοίνωση των υπουργείων εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ μετά τη συνάντηση Δένδια-Πομπέο έφερε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα της αντιπολίτευσης αναφέρει πως “χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πλέον, όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αλλά σε επίσημη τοποθέτησή της, στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών”, για να θέσει και ένα ερώτημα προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

“Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα;”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα