ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κατά αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές

ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής κατά αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές

Τι ζητάει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία για τα νέα επεισόδια στις Σκουριές

Ευθύνες στην αστυνομία για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Κυριακή (05/04) στις Σκουριές, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση του αστυνομικού διευθυντή Χαλκιδικής και του επικεφαλής αξιωματικού της επιχείρησης ενώ ζητάει να δοθεί άμεσα εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές.

"Οι επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, είχαν προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό τη συγκέντρωση και πορεία προς τις Σκουριές. Για τρίτη συνεχόμενη φορά τα σωματεία εργαζομένων της ELDORADO, διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ είχε για άλλη μια φορά στόχο το κίνημα. Οι υπάλληλοι της Eldorado όχι μόνο δεν εμποδίστηκαν στο να προσεγγίσουν το σημείο της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης, αλλά αφέθηκαν και ανενόχλητοι  να επιτεθούν με πέτρες και καδρόνια στον συγκεντρωμένο κόσμο. Όταν οι υπάλληλοι, σε συνεργασία με την αστυνομία, επιτέθηκαν  στους κατοίκους, οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κατά των πολιτών του κινήματος.

Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες και να αποδώσει ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν", αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Και συνεχίζει: "Καλούμε την κυβέρνηση:Να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ τον αστ. διευθυντή Χαλκιδικής και τον επι κεφαλής αξιωματικό της σημερινής επιχείρησης – Να πληροφορήσει την κοινωνία της Χαλκιδικής για τους λόγους που επιβάλλουν την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης για το μέλλον της εταιρίας – Να δώση ΑΜΕΣΑ εντολή παύσης των εργασιών στις Σκουριές, μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασής της.

Τονίζουμε, ότι τόσο οι παρανομίες της εταιρείας, όσο και η καταστροφή που επιφέρουν οι δραστηριότητές της, έχουν τεκμηριωθεί. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, γιατί οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες προκαλούν αφενός μη αντιστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον και αφετέρου εντείνουν τις κοινωνικές ταραχές εξυπηρετώντας μόνο την εταιρεία που αυτό είναι πάγια τακτική της.

Όσοι δε, επενδύουν στην ένταση και την πολεμική, προσδοκώντας το όποιο πολιτικό όφελος, σε βάρος του κινήματος, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, θα αποτύχουν.

Η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, έχουν τοποθετηθεί και έχουν ταυτόσημη και ξεκάθαρη θέση στο θέμα της εξόρυξης χρυσού. Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την κοινωνία της Χαλκιδικής".

(Πηγή φωτό: seleo.gr)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισόδια και χημικά στις Σκουριές. Επίθεση από 'αντιεξουσιαστές' καταγγέλλουν οι μεταλλωρύχοι

SHARE:

24Media Network