ΣΥΡΙΖΑ: "Ελλιπή τα μέτρα ελέγχου στους εργασιακούς χώρους"

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Έξαρση των κρουσμάτων μεταξύ εργαζομένων λόγω των ελλιπών μέτρων ελέγχου καταγγέλλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Την ανάγκη επιβεβλημένων και συστηματικών ελέγχων από το ΣΕΠΕ, για την προστασία από την διασπορά του κορονοϊού στους εργασιακούς χώρους επισημαίνουν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας παράλληλα, ότι τα ελλιπή μέτρα ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά σώματα επέτρεψαν την ιλιγγιώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Όπως υπογραμμίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "μια παραγωγική μονάδα στα Γιαννιτσά αποτελεί εδώ και ημέρες εστία υπερμετάδοσης και μαζικής διασποράς του κορονοϊού σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Τα ελλιπή μέτρα ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά σώματα επέτρεψαν την ιλιγγιώδη αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων, με αποτέλεσμα σήμερα να νοσούν 114 άτομα από τον ίδιο εργασιακό χώρο. Η κατάργηση της αυτονομίας του ΣΕΠΕ τον Ιούλιο του 2019, η υποβάθμισή του και η υπαγωγή του στη Γενική Γραμματεία Εργασίας, αιτιολογήθηκε ως μέτρο ενίσχυσης του Σώματος".

Οι βουλευτές ρώτησαν τον υπουργό Εργασίας ποια μέτρα λαμβάνονται για τη διαφύλαξη και προστασία της υγείας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους, ποιο είναι το πρόγραμμα ελέγχων που πραγματοποιεί το Σώμα και σε τι συχνότητα διενεργούνται.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κορονοϊός, Γιάννης Βρούτσης
SHARE:

24Media Network