Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ως το τέλος στην πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ως το τέλος στην πρότασή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Αξιόπιστες πηγές επιμένουν πως πολύ δύσκολα η Κουμουνδούρου θα ψηφίσει άλλη πρόταση του πρωθυπουργού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με άλλες πηγές η θέση αυτή-που δημιουργεί νέα δεδομένα- έχει γίνει γνωστή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - Τι εκτιμούν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις.

Στην υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news24/7, δεν προτίθεται να ψηφίσει άλλη πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ακόμα και αν το πρόσωπο προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς ή πρόκειται για προσωπικότητα έξω από το χώρο της πολιτικής.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, γνώστης αυτών των προθέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου φέρεται να μην κατανοεί πώς είναι δυνατόν να μην προτείνει το Μαξίμου για μια νέα θητεία έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο δεν έχει να επισυνάψει τίποτε το μεμπτό και προέρχεται από το δικό της πολιτικό χώρο. Επιπλέον, στο πρόσωπο του Προκόπη Παυλόπουλου μπορεί να επιτευχθεί μια σημαντικότατη πλειοψηφία, καθώς θα τον ψηφίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση. Στο πρόσωπό του έτσι θα εξασφαλιστούν συνολικά 244 ψήφοι, ενώ θα εκφραστεί και η συναίνεση των δυο μεγάλων κομμάτων στο πρόσωπο του ρυθμιστή του πολιτεύματος.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, σε περίπτωση που δεν θα επιλέξει τον νυν Πρόεδρο δεν πρόκειται να επιλέξει ένα πρόσωπο που θα είναι πολιτική προσωπικότητα της κεντροαριστεράς, αλλά ένα πρόσωπο που θα σηματοδοτεί κατ επίφαση το συγκεκριμένο χώρο. «Θα παίξουν με την Φώφη και στο τέλος θα την αδειάσουν» τονίζουν χαρακτηριστικά κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, μάλιστα, θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του, αλλά προτιμά να κρατήσει ακόμα κλειστά τα χαρτιά του, αφού διαθέτει στο συγκεκριμένο θέμα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στόχος του, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, είναι η πολιτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της αντιπολίτευσης, όπως συμβαίνει και με την ψήφο των ομογενών. Κοινή είναι, πάντως η πεποίθηση σε βάθος χρόνου οι εξελίξεις με τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των ομογενών και την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσουν και πολιτικές εξελίξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα