ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για την ένταξη όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων

Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
GEORGE VITSARAS / SOOC

Κατάθεση ερώτησης 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων.

Την ένταξη όλων των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων ζητούν, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι υπογράφοντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως «δεδομένης της δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας αλλά και της οικονομικής ασφυξίας που έχει διαμορφωθεί στο σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες αναζητούν τρόπους επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος διακανονισμού της εξόφλησης των ρυθμιζόμενων ασφαλιστικών οφειλών τους, ώστε να καταστεί εφικτή η εμπρόθεσμη ανταπόκρισή τους ως προς τις ασφαλιστικές οφειλές».

ADVERTISING

Γι' αυτό απαιτείται «άμεσα η δυνατότητα να συμπεριληφθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές σε ρύθμιση των 36-72 δόσεων και όχι μόνο οι οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημειώνουν.

Επίσης, σχετικά με τους αγρότες, που η είσπραξη των εισοδημάτων τους είναι εποχιακή και η μηνιαία καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών δημιουργεί πλήθος προβλημάτων, ζητούν την παροχή δυνατότητας εμπρόθεσμης πληρωμής τους σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος, προκειμένου να καθίσταται δυνατή η εμπρόθεσμη πληρωμή τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν τον υπουργό Εργασίας να τους απαντήσει εάν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες, ώστε να ενταχθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων, καθώς και για την εμπρόθεσμη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βουλή
SHARE:

24Media Network