ΣΥΡΙΖΑ για Κουμουτσάκο: Ούτε καν μια δικαιολογία για τα τιμολόγια με τους εκβιαστές δημοσιογράφους

ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ (EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Για "αστείες απαντήσεις" και ανεπιτυχή προσπάθεια "να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα" κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας συνέντευξη του Γιώργου Κουμουτσάκου

Για "αστείες απαντήσεις" και ανεπιτυχή προσπάθεια "να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα", κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", παραθέτοντας ως προς αυτό εκτενές σχετικό απόσπασμα της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι επί 35 μέρες μετά τα πρώτα δημοσιεύματα "για τις σχέσεις των εκβιαστών με τη ΝΔ", "δεν έχει ψελλίσει ούτε καν μια δικαιολογία για τα τιμολόγια που ήρθαν στο φως".

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: "Τριανταπέντε ολόκληρες μέρες μετά τα πρώτα δημοσιεύματα για τις σχέσεις του κυκλώματος των εκβιαστών με τη ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ψελλίσει ούτε καν μια δικαιολογία για τα τιμολόγια που ήρθαν στο φως. Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Κουμουτσάκος προσπάθησε -ανεπιτυχώς, είναι η αλήθεια- να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πρώτα προσπάθησε να αποσείσει τις όποιες ευθύνες από το πρόσωπό του, λέγοντας ότι.... «δεν ήταν καν στην Ελλάδα» την επίμαχη περίοδο, κατόπιν δήλωσε ότι «δεν έχει εικόνα», και στο τέλος είπε ότι για τη ΝΔ «το θέμα έχει κλείσει»".

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι "δεν γνωρίζουμε πόσο δαιδαλώδη είναι τα λογιστήρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, σίγουρα, δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε στη δύσκολη, ομολογουμένως, θέση του κ. Κουμουτσάκου", για να υπογραμμίσει πως "η ΝΔ, όμως, είναι γελασμένη αν θεωρεί ότι με αστείες απαντήσεις μπορεί να κλείσει την υπόθεση των σχέσεων της με εκβιαστές δημοσιογράφους που έκαναν τη βρώμικη δουλειά της έναντι παχυλής αμοιβής".

Εν συνεχεία παραθέτει ολόκληρο το σχετικό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ:

Κοτρώτσος: Γιατί δεν ακούσαμε την Τρίτη το βράδυ στη Βουλή και εξακολουθούμε τρεις ημέρες μετά να μην το ακούμε, εάν τα περίφημα τιμολόγια στην ομάδα Μαυρίκου, στη συμμορία Μαυρίκου έχουν πληρωθεί ή δεν έχουν πληρωθεί. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε τιμολόγια πάνω από 100.000 ευρώ, αυτά τα έδειξαν και τα παραπολιτικά άλλωστε και δεν μπορείτε να μας πείτε το απλό, αυτό που θα έλυνε όλο το ζήτημα εάν έχουν κοπεί πιστωτικά και δεν έχουν πληρωθεί ή αν έχουν πληρωθεί, οπότε εάν έχουν πληρωθεί είναι μία διαδικασία εξαιρετικά γκρίζα. Το να «δωροδοκούνται» δημοσιογράφοι και εφημερίδες δι αυτού του τρόπου από ένα πολιτικό κόμμα.

Κουμουτσάκος: Κύριε Κοτρώτσο στο ζήτημα αυτό η ΝΔ έχει περάσει από το στάδιο του ερωτώμενου στη θέση του ερωτώντος.

Κοτρώτσος: Γιατί δώσατε την απάντηση και δεν την άκουσα;

Κουμουτσάκος: Ναι, ναι. Μετά την αποκάλυψη, η οποία δεν ήταν και τίποτε, ψάχνοντας τη διαφάνεια, δεν ήταν ούτε γκρίζα, ούτε ακροάσεις, ούτε τίποτε άλλο. Μετά την αποκάλυψη ότι υπήρχε συνεργασία της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκηση της ΕΡΤ με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου, αλλού πρέπει να υποβληθούν τα ερωτήματα.

Κοτρώτσος: Όχι όχι κ. Κουμουτσάκο δεν μου απαντάτε σε ένα ερώτημα που σας θέτω, αυτό δεν είναι σωστή πρακτική από έναν τόσο έμπειρο εκπρόσωπο τύπου, εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωπο τύπου κόμματος ξανά και ξανά και ξανά. Εγώ σας έκανα μία ερώτηση. Έχουν πληρωθεί τα τιμολόγια στους Μαυρίκους ναι ή όχι;

Κουμουτσάκος: Εσείς ρωτάτε εμένα και σας λέω ότι δεν το γνωρίζω, αυτά είναι από ό,τι θυμάμαι….

Κοτρώτσος: Μα έχουν περάσει 35 ημέρες, τόσο δαιδαλώδες είναι το λογιστήριο σας που δεν μπορεί να δώσει μία απάντηση;

Κουμουτσάκος: Αυτά είναι τιμολόγια του 2010-2012 τιμολόγια, που δεν ήμουν καν στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο , εν πάσει περιπτώσει …

Κοτρώτσος: Μα είστε εκπρόσωπος τύπου κ. Κουμουτσάκο… Μία εντολή να δώσετε ή εσείς ή ο πρόεδρος στο λογιστήριο, σε δέκα λεπτά θα έχετε αυτή την απάντηση. 35 ημέρες το σέρνετε (ως κόμμα), δεν δίνεται μια απάντηση που σας κρατά ουσιαστικά ως κόμμα σε ομηρία. Αυτή η ομάδα των εκβιαστών.

Κουμουτσάκος: Δεν αισθανόμαστε καθόλου υπό ομηρία, σας είπα ότι υπάρχουν πολύ σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και από την άλλη πλευρά. Από εκεί και πέρα η ΝΔ άνοιξε τα οικονομικά της, έχει διαφάνεια στα οικονομικά της, στον τρόπο που θα τα διαχειριστεί, έχουμε περάσει σε άλλη περίοδο.

Κοτρώτσος: Το γεγονός ότι δεν δίνετε απάντηση σημαίνει ότι καλύπτετε τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Κουμουτσάκος: Δεν υπάρχει διάθεση να καλυφθεί τίποτε, εγώ σας είπα εν απολύτου ειλικρινεία ότι δεν έχω εικόνα, που μάλιστα -όπως και εσείς το είπατε-που κάποια από αυτά ή το σύνολο δεν ξέρω δεν έχω εικόνα, είναι πιστωτικά; Δεν έχουν πληρωθεί ποτέ, επομένως για εμάς το θέμα τελείωσε.

Κοτρώτσος: Γιατί εμείς ξέρουμε ότι δεν είναι πιστωτικά, ότι πληρώθηκαν. Για αυτό σας ρώτησα.

Κουμουτσάκος: Για εμάς το θέμα έχει κλείσει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network