ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπες: Δηλώνει ένοχος ο Μητσοτάκης με το “κουκούλωμα” που επιχειρεί

ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπες: Δηλώνει ένοχος ο Μητσοτάκης με το “κουκούλωμα” που επιχειρεί
Με "διευθύνσεις και ονόματα" σήμερα στην Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης διαπιστώνει η αξιωματική αντιπολίτευση ενώ σήμερα αναμένεται να κρυφτεί και πάλι πίσω από το απόρρητο ο εντεταλμένος του πρωθυπουργού, Π. Κοντολέων.

Ομολογία ενοχής. Σε αυτές τις δύο λέξεις συμπυκνώνεται σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η τακτική της κυβέρνησης που συνιστά μια δίχως προσχήματα προσπάθεια «κουκουλώματος» του Σκανδάλου των Υποκλοπών. Με μεθόδευση που η Κουμουνδούρου αποδίδει προσωπικά και πρωτίστως στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτά ενώ (και) σήμερα στην Βουλή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας αναμένεται να επικαλεστεί, εκ νέου το απόρρητο ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να μην απαντήσει στο ερώτημα που εδώ και εβδομάδες ζητά απάντηση: Γιατί παρακολουθήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης;.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν την οργή τους για τον τρόπο με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου απαξιώνει κοινοβουλευτικές διαδικασίες και διαστρέφει καταθέσεις μαρτύρων στην Εξεταστική όπως αυτή του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη. Επίσης δεν διστάζει ακόμη και σε δημοκρατικές εκτροπές όπως την άρνηση για την σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ιχνηλάτηση του λογισμικού Predator στο κινητό του Χρήστου Σπίρτζη. Παρά το γεγονός ότι μέσω του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε έμμεση παρακολούθηση και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τα παραπάνω καταγράφθηκαν και στο ύφος της χθεσινής δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα στην οποία μεταξύ άλλων σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πλέον ακόμα και την πιο αυτονόητη κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία». Τονίζοντας πως «Φοβάται ακόμη και τους δικούς του βουλευτές.που ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς αναφέρεται στις αποστάσεις που έχουν τηρήσει από την τακτική Μητσοτάκη για επίκληση του απόρρητού στελέχη όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κι ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει και η δήλωση του Κώστα Καραμανλή σχετικά με το ότι η διαφάνεια στον δημόσιο βίο προέχει των απορρήτων.

Στην άρνηση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «βλέπει» τον πρόεδρο της Βουλής αλλά μια εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη που εκτελείται. Επίσης εντοπίζει και την αντίφαση του να μην συγκαλείται η επιτροπή για την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη, ενώ ήταν το πρώτο κοινοβουλευτικό μέτρο που λήφθηκε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη συγκλήθηκε αμέσως η Επιτροπή Θεσμών. Η κυβέρνηση όμως αρνήθηκε να συμβεί το ίδιο και την παρακολούθηση του Χρήστου Σπίρτζη εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι βαθύτερος φόβος του συστήματος του Μεγάρου Μαξίμου είναι το να εντοπιστούν μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στοιχεία που θα συνδέουν συνεργάτες του πρωθυπουργού με το λογισμικό Predator πράγμα που αυτόματα θα οδηγήσει στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου έχει καταγγείλει το «κόψιμο» από την Εξεταστική Επιτροπή των Γιάννη Λαυράνο και Φέλιξ Μπίζιο εταιρικά στελέχη που σχετίζονται με τις εταιρίες Krikel και Intellexa που με την σειρά τους φαίνεται πως ίσως αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και του Predator.

Παράλληλα στην Κουμουνδούρου έχουν την πεποίθηση ότι το «δίκτυο» παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει ήδη φανεί εκτιμώντας ότι ένας ακόμη φόβος του πρωθυπουργού είναι η αποκάλυψη και άλλων περιπτώσεων.

Στην ίδια τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ ερμηνεύει και την διαστρέβλωση της κατάθεσης του Διοικητή της ΕΥΠ από το 2015 έως το 2019 Γιάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να πληγεί στην λογική του «όλοι ίδιοι είναι» και του συμψηφισμού ο Αλέξης Τσίπρας. Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλάκις προτείνει να ανοίξουν οι φάκελοι της ΕΥΠ τόσο για την υπόθεση της έρευνας για την αγορά έκτασης στην Ζάκυνθο που ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και για την υπόθεση Ανδρουλάκη – Κουκάκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα