ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών
ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

"Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης", τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής 26/3 για την εξέλιξη της επιδημίας, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και εργαζόμενη στο ΕΣΥ, Βάνα Παπαευαγγέλου, δέχθηκε την ερώτηση για τις καταγγελίες που αφορούν πολύωρες αναμονές για εισαγωγή σε ΜΕΘ, αλλά και για διασωληνώσεις και θανάτους εκτός εντατικής.

“Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ. Πάντα υπήρχαν θάνατοι εκτός ΜΕΘ, είναι πολύ μικρό το ποσοστό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω”, ανέφερε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

“Η κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης“, τονίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Και συνεχίζει: “Αντί για τη προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσοκοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα