ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση σιωπά για τις πρωτοφανείς παραδοχές Βρούτση - Ερώτηση από βουλευτές

Γιάννης Βρούτσης.
Γιάννης Βρούτσης. EUROKINISSI

Ερώτηση κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη ενώ παράλληλα ζητούν να κατατεθούν έγγραφα αναφορικά με έρευνα για το ΣΥΝ - Εργασία.

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσαν 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Μ. Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με τις συνταρακτικές καταγγελίες και τις αποκαλύψεις απάτης του Μένιου Φουρθιώτη εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος», για τις οποίες η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας «οφείλουν να απαντήσουν».

Σύμφωνα με τους ερωτώντες βουλευτές, «η πρωτοφανής παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως, όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον "τελειώσει", σοκάρει και απαιτεί άμεσα απαντήσεις».

Όπως τονίζουν, «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση σιωπούν και δεν απαντούν στις πρωτοφανείς παραδοχές του κ. Βρούτση» ενώ «το ίδιο έγινε και όταν αποκαλύφθηκε η εξωφρενική υπόθεση της φύλαξης του κ. Φουρθιώτη από δυνάμεις της ΕΛΑΣ».

«Δεν μπορεί όμως να συνεχίσουν να σιωπούν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει επιθέσεις στο γραφείο του με μπράβους, απειλές κατά υπουργού και απάτη εκατοντάδων χιλιάδων σε βάρος του Δημοσίου, και όταν μάλιστα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη».

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ερωτούν τον υπουργό:

«1.Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιές ενέργειες προχώρησε;

2.Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ.Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;»

Επιπλέον αιτούνται την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων:

«1.Της Έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας Εργασίας κυρία Στρατινάκη.

2.Του εγγράφου για την ανάκτηση των ποσών που παρανόμως είχε λάβει ο κ. Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020.».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Βρούτσης
SHARE:

24Media Network