ΣΥΡΙΖΑ και 53+ με τις καταλήψεις, Τόσκας και Κοτζιάς κατά

ΣΥΡΙΖΑ και 53+ με τις καταλήψεις, Τόσκας και Κοτζιάς κατά
MOTIONTEAM

Κείμενο στην ιστοσελίδα των 53+ κατά της εκκένωσης καταλήψεων, ενώ τον Τόσκα, που καλύπτει πολιτικά τις επιχειρήσεις, στηρίζει η κίνηση Πράττω του Κοτζιά, στην οποία ανήκει και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΡΟΠΟ

Μετά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε χθες επίσημη ανακοίνωση κατά της εκκένωσης καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ενώ σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάλυπτε σήμερα τις επιχειρήσεις δηλώνοντας ότι το κόμμα έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική στους υπουργούς, και η κίνηση των 53+ με κείμενο της τάσσεται στο πλευρό των αλληλέγγυων, ενώ η κίνηση Πράττω του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά παίρνει το μέρος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που ανήκει άλλωστε στην εν λόγω κίνηση.

Στην ιστοσελίδα της κίνησης 53+ αναρτήθηκε ειδικότερα το εξής κείμενο:

"Η εκκένωση των τριών καταλήψεων -χώρων φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη με επέμβαση των ΜΑΤ, καθώς και οι συλλήψεις των αλληλέγγυων συνιστούν μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη.

Η χρήση του δόγματος «νόμος και τάξη», εργαλείο διακυβέρνησης από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος, μας γυρίζει στην περίοδο κυριαρχίας της γραμμής Δένδια. Η επαναφορά έστω και στο ελάχιστο της κατασταλτικης αντίληψης της πολιτικής Δένδια που τόσο πλήγωσε τη δημοκρατική λειτουργία στη χώρα  και εμπόδισε την έκφραση της κοινωνικής  χειραφέτησης  της θα αποτελούσε  θεμελιώδες σφάλμα  της κυβέρνησης και θα ήταν φυσικά αδύνατο να γίνει ανεκτό από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ  και όλους όσοι τόσα χρόνια συμπορεύονται μαζί του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Και αυτό παρόλο που, η χώρας μας, παρά τις δυσκολίες, τους δυσχερείς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τις υποχρεώσεις που διαμορφώνει η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας παρέμεινε η μοναδική χώρα του βαλκανικού διαδρόμου που κράτησε και κρατάει τα σύνορα της ανοιχτά.

Ας το κατανοήσουν οι αρμόδιοι πολιτειακοί και θρησκευτικοί παράγοντες πως η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θεσμική αλληλεγγύη που επιδείχθηκε ως τώρα αποτελεί μία πολιτική παρακαταθήκη που δεν θα απεμπολήσουμε.

Παράλληλα όμως, οι πρόσφυγες αγκαλιάσθηκαν αυθόρμητα και μαζικά από την ίδια την πλειοψηφία της κοινωνίας ενάντια στις ξενοφοβικές απόψεις του κ. Δένδια και της Νέας Δημοκρατίας ,της Χρυσής Αυγής ή του Μητροπολίτη Άνθιμου.

Η προβολή της αλληλεγγύης ως μέσο διαχείρισης του προσφυγικού , το «Καλώς τους» με συμμετοχή κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης , η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ Ειρήνης, οι πολλαπλές επισκέψεις πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων και, από την άλλη, το γεγονός της εκκένωσης των τριών καταλήψεων δείχνουν πως εντός της κοινωνίας αλλά και εντός του κρατικού μηχανισμού υπάρχει μία πολιτική και ιδεολογική διελκυστίνδα.

Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε διαλέξει. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να νικήσει η αλληλεγγύη , η ανεκτικότητα και η δημοκρατία . Όσοι δικαιολογούν το χθεσινό χτύπημα σε αλληλέγγυους και χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα μας βρούνε απέναντι τους. Είναι αυτονόητο δε, ότι οι διώξεις των αλληλέγγυων θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα."

Η δε κίνηση Πράττω εξέδωσε το εξής κείμενο:

"Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ασχολείται με την επέμβαση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την τράπεζα Αττικής, ασχολείται με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ο οποίος επιτελεί έργο στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής, που του έχει αναθέσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η ΝΔ ας αφήσει τα πυροτεχνήματα και τη στείρα αντιπολίτευση. Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και θα εκτελεί τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών.

Ας αναλογιστούν όλοι τις ρευστές γεωπολιτικές συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν ότι τα ιδεώδη της Πατρίδας και της Αριστεράς, είναι ευρύτερα, των όποιων ξεκομμένων από το Λαό καταλήψεων".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τόσκας θέλει μαζικούς αγώνες, όχι αυτόνομες καταλήψεις από ορισμένα παιδιά

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την εκκένωση καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Πολιτική κόντρα πυροδοτεί η εκκένωση καταλήψεων

SHARE: