ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός να αποσύρει τον κ. Κοντολέοντα από τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ

Φωτό αρχείου: Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτό αρχείου: Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να "μην γίνουν έρμαιο των ανεύθυνων επιλογών του η ασφάλεια και το κύρος της χώρας"

Νέα σφοδρή επίθεση για τον επικεφαλής της ΕΥΠ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει "η επιλογή του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη να διορίσει τον Π. Κοντολέοντα στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα σε μια σειρά από σοβαρούς κινδύνους". Μάλιστα σημειώνει ότι "ο διορισμός ενός πρώην στελέχους ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στην ηγεσία μιας υπηρεσίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, δεν προσφέρει την παραμικρή εγγύηση για την ορθή εκτέλεση των καθηκόντων του. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις, εξακολουθεί να μη δημοσιεύει το πλήρες βιογραφικό του κ. Κοντολέοντα. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην απαντά στο ερώτημα σχετικά με το αν ο εκλεκτός του Κυρ. Μητσοτάκη κατέχει ή όχι πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στοιχείο αναγκαίο για τη συγκεκριμένη θέση;".

Και καταλήγει ζητώντας την άμεση απόσυρσή του από την θέση: "Ο πρωθυπουργός οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε συγκεκριμένες εξηγήσεις και να αποσύρει τον κ. Κοντολέοντα από τη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ. Η ασφάλεια και το κύρος της χώρας δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν έρμαιο των ανεύθυνων επιλογών του κ. Μητσοτάκη".

ADVERTISING
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ραγκούσης: Ακόμη πιο έκθετος ο Μητσοτάκης για την τοποθέτηση Κοντολέοντος στην ηγεσία της ΕΥΠ

Ο Τσίπρας, ο Ρουμπάτης και η ενημέρωση στον Μητσοτάκη

Ποιος είναι ο νέος Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος

Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Π. Κοντολέων - Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας ο Αλ. Διακόπουλος

24Media Network