ΣΥΡΙΖΑ: Να συγκληθεί η επιτροπή Πόθεν Έσχες για το σκάνδαλο Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ: Να συγκληθεί η επιτροπή Πόθεν Έσχες για το σκάνδαλο Πάτση
Έδρανα στη Βουλή Eurokinissi

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες κατέθεσε στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο με τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση

Αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το σκάνδαλο του διαγραφέντα πλέον από την ΚΟ της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, «μετά τις αποκαλύψεις για τις παράνομες και ανήθικες πρακτικές του πρώην βουλευτή Γρεβενών», όπως αναφέρει.

Επικαλείται το άρθρο 8 παρ. 1 του Ν. 3213/2003 (όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο τέταρτο παρ. 5 του Ν. 4396/2016, ΦΕΚ Α΄ 111/8.6.2016) σύμφωνα με το οποίο «….στους βουλευτές … απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα». Αναφέρεται επίσης στην παρ. 2 του ως άνω άρθρου του ιδίου Νόμου με βάση την οποία «η κατά παράβαση της παραγράφου 1 άμεση ή δια παρένθετου προσώπου συμμετοχή σε εταιρεία, που έχει έδρα στην αλλοδαπή τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο (2) ετών και με χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ έως πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα