ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γεωργιάδης δεν είχε το θάρρος να ζητήσει μία συγγνώμη
Ενημέρωση συντακτών υγείας για τον κορονοϊό, Παρασκευή 15 Ιανουρίου 2020. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ ) Eurokinissi

"Ο κ. Γεωργιάδης δεν μετανιώνει για τίποτα. Απλά περιμένει μετά τα λουκέτα και τις αθρόες απολύσεις, να του παραδώσουν τα κλειδιά" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

Κριτική στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «ο κ. Γεωργιάδης που εχθές με πρωτοφανή αλαζονεία ζητούσε να παραδώσουν σε αυτόν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους οι καταστηματάρχες της εστίασης, σήμερα, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, τα έριξε στον κ. Σταϊκούρα που άφησε την εστίαση εκτός επιστρεπτέας ενίσχυσης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο υπουργός «δεν είχε το θάρρος να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη για το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν φέρει δεκάδες χιλιάδες καταστηματάρχες και εργαζόμενους, ούτε τόλμησε να απαντήσει εάν μπορεί ο ίδιος να ζήσει με 534 ευρώ το μήνα». Σημειώνει επίσης ότι «δεν είπε ούτε μισή κουβέντα για μη επιστρεπτέα ενίσχυση, κούρεμα ιδιωτικού χρέους της πανδημίας και ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην εστίαση».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Γεωργιάδης δεν μετανιώνει για τίποτα. Απλά περιμένει μετά τα λουκέτα και τις αθρόες απολύσεις, να του παραδώσουν τα κλειδιά».

Νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στε παρέμβαση του κ. Δαβαρώνη, Προέδρου της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Αττικής, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση δεν τους στηρίζει αποτελεσματικά, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για τους επαγγελματίες της εστίασης και παραδέχθηκε ότι τα χρήματα που πήραν από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και για το λόγο αυτό είναι σε συνεργασία με τον κ. Σταϊκούρα, ώστε στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 να υπάρξει ειδικός αλγόριθμος για τους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα