ΣΥΡΙΖΑ: "Ο κ.Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει και για το τελευταίο ευρώ"

Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο καθημερινής πολιτικής εφημερίδας ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τις δαπάνες του κράτους κατά τη διάρκεια της πανδημίας από τον κορονοϊο.

"Είναι οφθαλμοφανές πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να μετατρέψει την κρίση της πανδημίας σε ευκαιρία για να κάνει "δωράκια", με τα χρήματα του ελληνικού λαού, στους ιδιώτες φίλους της και μάλιστα μέσω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου", ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Ειδικότερα παρέπεμψε στην "πρόσφατη ΠΝΠ, την οποία αναδεικνύει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου που σχετίζονται με τον τουρισμό να συνάπτουν συμβάσεις με συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία χωρίς διαγωνιστική διαδικασία", για να σημειώσει ότι αυτό "συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους".

ADVERTISING

Στο ίδιο κείμενο σχολιάστηκε ότι "δυστυχώς, όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι το μοναδικό". Επ' αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "το θέμα με τα διαβόητα voucher για τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο διπλασιασμός της αποζημίωσης για τις ιδιωτικές ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας ή το κονδύλι ύψους 30 εκ. ευρώ για την πραγματοποίηση μοριακών ελέγχων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αποτελούν καραμπινάτες περιπτώσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος".

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε πως "αν ο κ. Μητσοτάκης νομίζει πως όλα αυτά θα παραμείνουν στο σκοτάδι, είναι βαθιά γελασμένος" συμπληρώνοντας πως "θα λογοδοτήσει ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που έχει δαπανηθεί εν μέσω της πανδημίας. Τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού προς όφελος λίγων κι εκλεκτών δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network