ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας
Eurokinissi

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευση. Η ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο επίκεντρο.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα μετά την ν απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

Τα 41 μέλη του οργάνου θα λάβουν τις αποφάσεις που θα καθορίσουν τα περαιτέρω βήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη συγκυρία.

Eurokinissi

Eurokinissi


Η Πολιτική Γραμματεία συγκαλείται μετά από ένα 4ήμερο πυρετωδών διαδικασιών στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι τηλεφωνικές γραμμές και τα λογισμικά τηλεδιασκέψεων πήραν φωτιά. Αφού μετά τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα αναζητούνται λύσεις και συναινέσεις από το στελεχιακό δυναμικό ενός κόμματος που είχε ως βασική «σταθερά» τον πρόεδρό του.

Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης είναι να δρομολογηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την άμεση ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Eurokinissi

Eurokinissi

Ο Αλέξη Χαρίτσης και η Έφη Αχτσιόγλου μοιάζουν να είναι τα πρόσωπα που αποτελούν πεδίο σύγκλισης. Ενώ εκτιμάται πως είναι απίθανο οι δύο υποψηφιότητες αυτές να συνυπάρξουν, δηλαδή να κατατεθούν αντιπαραθετικά, αφού εκφράζουν ανάλογες πεποιθήσεις. Αμφότεροι διαθέτουν ευρύτερο έρεισμα και δυνητικά θα μπορούσαν να εκφράσουν όλη την «γκάμα» των «φυλών του ΣΥΡΙΖΑ» από τους «Πασοκογενείς» και την Κίνηση Μελών έως και την Ομπρέλα.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας που έχει συζητηθεί ως δυνητική πιθανότητα, έχει τον περιορισμό της απουσίας της βουλευτικής ιδιότητας. Οπότε τυχόν ανάδειξη του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανάγκαζε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της στην Βουλή και έτσι να μην μπορεί να έχει ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πράγμα που ή πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί σημαντικό μειονέκτημα, ιδίως στην τρέχουσα συγκυρία.

Επίσης η Πολιτική Γραμματεία θα πρέπει να επιλύσει το άμεσο πρόβλημα της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη οπότε και ξεκινά η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο. Σε αυτό το ζήτημα φαίνεται να προκρίνεται η λύση που ακούει στο όνομα Όλγα Γεροβαασιλη. Με την πρώην γραμματέα της Κ.Ο και μέλος του Ε.Γ να φέρεται πως ζητά επ’ αυτού την στήριξη του συνόλου των 47 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας κι εμμέσως όλων των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται πάντως για μία επιλογή που περιπλέκεται κάπως σε περίπτωση που η Όλγα Γεροβασίλη εμπλακεί και στα σενάρια της διεκδίκησης της προεδρίας του κόμματος.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα