ΣΥΡΙΖΑ: Σκοταδιστικές εποχές θυμίζει η απόφαση ΣτΕ για τα θρησκευτικά

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Σκληρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την υπουργική απόφαση Φίλη για τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών ασκεί η Κουμουνδούρου και καλεί το υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει απαρέγκλιτα τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων διδασκαλίας

Με μία σκληρή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωσε την υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

"Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο βασίζεται, σύμφωνα σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σε ένα σκεπτικό βγαλμένο από εποχές αλήστου μνήμης, το οποίο προσομοιάζει με σκοταδιστικές απόψεις ακραίων θεολογούντων", αναφέρει η Κουμουνδούρου.

"Η εκπαίδευση οφείλει να καλλιεργεί την κριτική σκέψη, να προάγει τις αρχές και τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της συνύπαρξης με την διαφορετικότητα. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο της βαθιάς μεταρρύθμισης και του εκσυγχρονισμού των προγραμμάτων διδασκαλίας, που εδώ και καιρό έχει δρομολογήσει", καταλήγει μάλιστα η ανακοίνωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η απόφαση Φίλη για τα Θρησκευτικά

Καλώς ήρθατε στο ευρωπαϊκό Ιράν!

SHARE:

24Media Network