ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΛΚ μετέχει σε εκδήλωση όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως "Μακεδονία"

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η Κουμουνδούρου καλεί το Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις, καθώς όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα σε ανακοίνωση του, η ΝΔ συμμετέχει ως μέλος του ΕΛΚ στην καμπάνια “Brussels tastes the Balkans”. στην οποία η γειτονική χώρα αναφέρεται ως "Μακεδονία"

Για υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, δηλαδή την επίλυση του ονοματολογικού της πΓΔΜ, που αγγίζει το όριο της προκλητικότητας, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι: "Την ίδια στιγμή που η ΝΔ και ο επικεφαλής της, Κυριάκος Μητσοτάκης, απορρίπτουν οποιαδήποτε λύση του θέματος, υποχωρώντας από την εθνική θέση που είχε διαμορφωθεί το 2008, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο η ΝΔ είναι μέλος, υποστηρίζει με πλήρη επισημότητα εκδηλώσεις που αναφέρουν τη γείτονα χώρα με το όνομα “Μακεδονία”. Συγκεκριμένα, στο φυλλάδιο της καμπάνιας με τίτλο “Brussels tastes the Balkans”, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη του ΕΛΚ και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην οποία συμμετέχουν 9 εστιατόρια από 9 χώρες των Βαλκανίων, η πΓΔΜ αναφέρεται με το όνομα “Μακεδονία”."

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΛΚ μετέχει σε εκδήλωση όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως

Το κυβερνών κόμμα καταγγέλλει συνεπώς ότι: "Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που η ΝΔ διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους πως δεν επιθυμεί την επίλυση του επίμαχου ζητήματος και δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχτεί οποιαδήποτε χρήση του όρου “Μακεδονία” από τη γείτονα χώρα, μετέχει, μέσω του ΕΛΚ, σε πρωτοβουλίες που αναγνωρίζουν την πΓΔΜ με το όνομα “Μακεδονία”. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές πολιτικό και διπλωματικό ατόπημα, το οποίο αναδεικνύει πλήρως τη διγλωσσία και τον καιροσκοπισμό της ΝΔ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης, το ΕΛΚ και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι υποχρεωμένοι να δώσουν άμεσα τις απαραίτητες εξηγήσεις και να προβούν στις αντίστοιχες διορθωτικές κινήσεις."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία

ADVERTISING

SHARE: