ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημόνιο θα παραμείνει όσο δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου

ΣΥΡΙΖΑ: Το μνημόνιο θα παραμείνει όσο δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου
SOOC

Για ελεγχόμενη "ασυμφωνία" κάνει λόγο κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, όσον αφορά στη διαπραγμάτευση στο Παρίσι, εκτιμώντας πως τελικά Μαξίμου και τρόικα θα καταλήξουν στη διαπραγμάτευση άσχετα με το τι εμφανίζουν τώρα

Του Αντώνη Αντζολέτου

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής της υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχοντας στην πανελλαδική πανεργαττική απεργία.

Ο κ. Τσιπρας συμπλήρωσε πως «σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση απ΄ αυτήν που ήμασταν το 2012. Ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος διεξόδου είναι ο δρόμος της ρήξης με τον παραλογισμό των απαιτουμένων και των προαπαιτουμένων της λιτότητας, της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, της καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας»

Ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μια ελεγχόμενη διαμάχη, αλλά και διαχείριση που γίνεται αυτή τη στιγμή, καθώς είναι προεξοφλημένο ότι θα υπάρξει συμφωνία η οποία, όμως δεν θα έχει το χαρακτήρα που θα ήθελαν να της δώσουν

Σε κάθε περίπτωση στην Κουμουνδούρου βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα, μιας και μετά το "νέο Βατερλό του Παρισιού", όπως το χαρακτηρίζουν, δεν αποκλείουν η πίεση από την πλευρά των δανειστών να οδηγήσει τελικά στην επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

Εξακολουθούν να επισημαίνουν πως είναι σε ισχύ η πρόταση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συμφωνήσουν στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι ¨μηχανές¨ στην Κουμουνδούρου, πάντως ανάβουν με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται το Σάββατο στη Λαμία, όπου θα ξεκινήσουν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ εξειδικεύοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ¨ξεκινάμε από τη Λαμία και εξειδικεύουμε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Σχεδιάζουμε μαζί το μέλλον μας¨.

Την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στα Ιωάννινα, ενώ την Τρίτη θα μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο.

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

SHARE:

24Media Network