ΣΥΡΙΖΑ: "Τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης για μέτρα προστασίας των ευάλωτων πληθυσμών"

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Βέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί για ολιγωρία στη λήψη μέτρων προστασίας προσφύγων και πολιτών στο Κρανίδι.

Για "τραγική ολιγωρία" της κυβέρνησης να λάβει έγκαιρα μέτρα για την προστασία των προσφύγων και των πολιτών που διαμένουν στο Κρανίδι Αργολίδας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Τα 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Κρανίδι Αργολίδας, αναδεικνύουν την τραγική ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τόσο των προσφύγων που διαμένουν εκεί όσο και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής", αναφέρει το γραφείο Τύπου, ενώ επισημαίνει πως "παρόλο που η κυβέρνηση γνώριζε την ύπαρξη κρούσματος στη συγκεκριμένη δομή ήδη από τη Μ. Πέμπτη, δεν προχώρησε στους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους, αφήνοντας έτσι ανεξέλεγκτη την εξάπλωση του κορονοϊού".

Εν συνεχεία, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι "από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, έχουμε επισημάνει την ανάγκη της λήψης αυξημένων προστασίας για όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς της χώρας μας. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για τη διαφύλαξη της υγείας όλων όσων κατοικούν στη χώρα", ενώ στέλνει μήνυμα προς την κυβέρνηση την οποία και καλεί "να λάβει έστω και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα σε όλες τις προσφυγικές δομές προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network