ΣΥΡΙΖΑ: “Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών”

ΣΥΡΙΖΑ: “Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών”
Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Eurokinissi

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για "εγκληματικές επιλογές", μεταξύ αυτών και η απόφαση να "στείλει γιατρούς από το υπό κατάρρευση ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές".

Επικίνδυνη, εκτός από “ανίκανη και ιδεοληπτική”, χαρακτήρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε κάνει λόγο για “εγκληματικές επιλογές”, όπως ότι “ παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές στη Θεσσαλονίκη”, καταλήγοντας πως “ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ, να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.

Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα