Συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και αμέσως μετά εκλογές ζητά η Φ. Γεννηματά

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο βήμα της βουλής
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στο βήμα της βουλής EUROKINISSI

Καλεί την κυβέρνηση να μη φέρει τη χώρα προ τετελεσμένων χωρίς να ενημερώσει τη Βουλή για το σχέδιό της. Ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες πριν δεσμευτεί η χώρα για το μέλλον

Ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις συζητήσεις με τους δανειστές που αφορούν τις δεσμεύσεις της μεταμνημονιακής περιόδου και προσφυγή στις κάλπες αμέσως μετά ζητά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να ορίζει τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος. Ταυτόχρονα τάσσεται υπέρ της προσφυγής στις κάλπες με αφορμή την επικείμενη ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος το καλοκαίρι. «Το Κίνημα Αλλαγής πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα ο Ελληνικός λαός, αυτός και μόνο να αποφασίσει τους όρους και τις εγγυήσεις για τη βιώσιμη έξοδο από την κρίση και να επιλέξει σε ποιους θα εμπιστευθεί να οδηγήσουν αυτή την πορεία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

Η κυρία Γεννηματά καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «προπαγανδίζει την "καθαρή έξοδο", αλλά η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. «Δεν νοείται "καθαρή έξοδος", με προνομοθετημένα μέτρα με ταυτόχρονη επιτήρηση και σκληρή εποπτεία από τους εταίρους μας για πολλά χρόνια, όπως ομολογούν ανοιχτά το σύνολο των κοινοτικών παραγόντων, αλλά πλέον και οι αρμόδιοι υπουργοί της Κυβέρνησης» σημειώνει.

«Ζητώ την πραγματοποίηση προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή μεταξύ αρχηγών με θέμα την ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και μέσω αυτής και του Ελληνικού λαού, για το περιεχόμενο των κρίσιμων συζητήσεων που η Κυβέρνηση ερήμην τους διεξάγει με τους εταίρους και δανειστές» αναφέρει η κυρία Γεννηματά και υπογραμμίζει ότι «η χώρα και ο λαός μας δεν επιτρέπεται να βρεθούν μπροστά σε τετελεσμένα». Μιλά επίσης για την ανάγκη χάραξης «εθνικής γραμμής» για την υπέρβαση της κρίσης και υπογραμμίζει ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, οφείλουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το περιεχόμενο που η κάθε μια δίνει σε αυτή την εθνική γραμμή.

Η κυρία Γεννηματά ασκεί οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ανυπαρξία ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου ευρύτερης συναίνεσης για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας και την αδυναμία ουσιαστικής διαπραγμάτευσης από τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα. «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις εξελίξεις με μοναδικό κριτήριο την πολιτική της επιβίωση και τον μικροκομματικό της σχεδιασμό. Δεσμεύει τη χώρα με ιδιαίτερα επώδυνες συμφωνίες που δεν διασφαλίζουν βιώσιμη έξοδο από την κρίση. Αντίθετα δημιουργούν πρόσθετες δυσκολίες για την ανταπόκριση της χώρας στις προκλήσεις της νέας περιόδου» αναφέρει και καταγγέλλει ότι «η Κυβέρνηση έχει συρθεί σε ένα νέο, άτυπο Μνημόνιο, με σκληρές δεσμεύσεις και χωρίς πια φθηνό χρήμα για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας»

Η ΝΔ επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του παρελθόντος

Η κυρία Γεννηματά ασκεί, πάντως, κριτική και στη ΝΔ. «Η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να επαναλαμβάνει ανευθυνότητες του πρόσφατου παρελθόντος, χωρίς να πείθει εμπράκτως ότι έχει συνειδητοποιήσει τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην κρίση και στα μνημόνια» τονίζει και κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ενώ ζητά εδώ και δύο χρόνια συνεχώς εκλογές, τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το… Φθινόπωρο»


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Κίνημα Αλλαγής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Εγκρίθηκε στην αρμόδια επιτροπή ο φορέας ανάπλασης της Πόλης των Αθηνών

SHARE:

24Media Network