Το ΠΑΣΟΚ και η ντροπή του Βενιζέλου

27-10-2011-ΒΕΛΓΙΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ  ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ     . (EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ)    .
27-10-2011-ΒΕΛΓΙΟ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ . (EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ) . EUROKINISSI

Ως "μικρής σημασίας" θέμα χαρακτήρισε τη συζήτηση για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Έκανε λόγο για επιβεβαίωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου στη σύνοδο κορυφής

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνήθηκε κατηγορηματικά την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, να μετάσχει σε συζητήσεις, που αφορούν τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ και έκανε έκκληση για ενότητα προκειμένου το εθνικό σκάφος να περάσει τον κάβο.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ για τη διαδοχή, δήλωσε ότι τη στιγμή που η χώρα δίνει μάχη για να μείνει όρθια μέσα σε δύσκολες ευρωπαϊκές συνθήκες, ο ίδιος αρνείται να μετάσχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

"Ντρέπομαι να μετάσχω σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία στρέφει το ενδιαφέρον σε θέματα ασύγκριτα μικρότερης σημασίας σε σχέση με το να επιβιώσουμε ως χώρα. Ως υπουργός Οικονομικών έχω χρέος να στηρίξω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτή είναι η προτεραιότητά μου και υποχρέωσή μου. Υποχρέωσή μας είναι να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν απασχολούμε την κοινή γνώμη και τον ελληνικό λαό με άλλα θέματα από αυτά που πρέπει", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Τα επόμενα βήματα

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φέρει εις πέρας σημαντικά έργα, όπως τη διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, τη διαβούλευση για το PSI και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την πραγματική οικονομία και τον ελληνικό λαό.

"Έχουμε πλήρη αίσθηση τι περνάει ο ελληνικός λαός", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε: "Χρειαζόμαστε ενότητα και συστράτευση για να περάσουμε αυτόν τον τεράστιο κάβο, για να μείνει το εθνικό σκάφος ασφαλές και για να συνεχίσουμε υπό ασφαλείς συνθήκες".

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την αναφορά των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό PSI είναι μοναδική και εξαιρετική περίπτωση, ο υπουργός οικονομικών εκτίμησε ότι θα βοηθήσει στις διαβουλεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Σημείωσε ότι το σημαντικό στοιχείο των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ότι επιβεβαιώνονται πλήρως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ενόψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων της επόμενης εβδομάδας για την οριστικοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης, του νέου προγράμματος και του PSI.

SHARE:

24Media Network