Τα γερμανικά του Μητσοτάκη και η πρόσκληση σε Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα

Τα γερμανικά του Μητσοτάκη και η πρόσκληση σε Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα
Μητσοτάκης και Μέρκελ AP

Ο πρωθυπουργός μίλησε στα γερμανικά στην καγκελάριο κατά τις κοινές τους δηλώσεις και την κάλεσε στην Ελλάδα ενώ αναφέρθηκε και στο μήνυμα των εκλογών και το γεγονός ότι έμεινε εκτός Βουλής η ΧΑ.

Στα γερμανικά απευθύνθηκε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά το κλείσιμο των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντηση τους στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να στείλει μήνυμα αλλαγής του πλαισίου των ελληνογερμανικών σχέσεων.

“Είμαι ο πέμπτος Έλληνας πρωθυπουργός τον οποίον υποδέχεστε. Και ελπίζω ότι θα είμαι εκείνος ο οποίος θα βγάλει τελικά και τελεσίδικα τη χώρα από την κρίση ώστε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη” είπε στην κ. Μέρκελ στα γερμανικά ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας και την εξαιρετική συνεργασία και ελπίζω να σας καλωσορίσω σύντομα στην Αθήνα”, καλώντας έτσι την καγκελάριο να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός προηγουμένως αναφέρθηκε (στα ελληνικά) και στο μήνυμα των εκλογών και το γεγονός ότι έμεινε εκτός Βουλής η ΧΑ.

“Έρχομαι στο Βερολίνο 50 ημέρες μετά τις εκλογές. Αυτή η νίκη μας θεωρώ ότι έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Απέδειξε ότι η χώρα μας μπορεί να απορρίψει την οικονομική καθήλωση επιλέγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο αλλά και να καταδικάσει το λαϊκισμό εξαφανίζοντας από τον πολιτικό χάρτη μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή. Είναι μία απόδειξη της ωριμότητας και του ελεύθερου φρονήματος του ελληνικού λαού είναι μία αχτίδα φωτός για τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη” είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα