Τα γυρίζει ο Κασσελάκης για το “Ενιαίο Μέτωπο” μετά τις γαλλικές εκλογές

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Με ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης πανηγυρίζει για τα exit polls των γαλλικών εκλογών παρόλο που το προηγούμενο διάστημα απαξίωνε τις συμμαχίες μεταξύ ηγεσιών.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε τα exit polls για τις εκλογές στη Γαλλία και την πρωτιά του “Νέου Λαϊκού Μετώπου”.

«Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο. Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό», γράφει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Με ένα λαϊκό μέτωπο επιβεβλημένο από την κοινωνία για να αντιπαρατεθεί με το μίσος και την οπισθοδρόμηση. Με τη σύγχρονη Αριστερά στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατίας.

Με την ιστορική τους νίκη, οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία κατάφεραν να εκφράσουν τα “θέλω” του μέσου Γάλλου πολίτη. Παρά τις σοβαρές μεταξύ τους διαφωνίες, οι γαλλικές προοδευτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάσχεση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, την προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και την επίλυση του Παλαιστινιακού.

Έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν ενάντια στην ατζέντα της μισαλλοδοξίας, του αντιευρωπαϊσμού και του απομονωτισμού της Ακροδεξιάς», συμπληρώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, πανηγυρίζοντας για τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών παρόλο που το προηγούμενο διάστημα απαξίωνε τις συμμαχίες και τις συνεννοήσεις μεταξύ ηγεσιών.

Ολόκληρη η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Σήμερα ο λαός της Γαλλίας έδειξε τον δρόμο.

Στάθηκε απέναντι στο τέρας της Ακροδεξιάς και τον απαξιωμένο νεοφιλελευθερισμό.

Με ένα λαϊκό μέτωπο επιβεβλημένο από την κοινωνία για να αντιπαρατεθεί με το μίσος και την οπισθοδρόμηση. Με τη σύγχρονη Αριστερά στην πρώτη γραμμή της Δημοκρατίας.

Με την ιστορική τους νίκη, οι προοδευτικές δυνάμεις στη Γαλλία κατάφεραν να εκφράσουν τα «θέλω» του μέσου Γάλλου πολίτη. Παρά τις σοβαρές μεταξύ τους διαφωνίες, οι γαλλικές προοδευτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε βασικά ζητήματα που αφορούν την ανάσχεση της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης, την προστασία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, και την επίλυση του Παλαιστινιακού.

Έτσι κατάφεραν να επικρατήσουν ενάντια στην ατζέντα της μισαλλοδοξίας, του αντιευρωπαϊσμού και του απομονωτισμού της Ακροδεξιάς.

Και ταυτόχρονα έδειξαν ότι πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι για να συμφωνήσουμε στην εξεύρεση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, η καταστροφή του Ε.Σ.Υ., η μη λειτουργία του κράτους δικαίου. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να παραμερίσουμε τις επιμέρους διάφορές μας.

Σήμερα οι Γάλλοι πολίτες «ουρλιάζουν». Η Ελπίδα και η Αλλαγή δεν ειναι ουτοπία αλλά πραγματικότητα. Να τους ακούσουμε. Και να μην τους απογοητέψουμε στην πράξη από εδώ και πέρα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Ιουνίου, σε μακροσκελή ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, με αφορμή τη συζήτηση που είχε ξεκινήσει για τη «συγκόλληση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην μακροσκελή ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μεταξύ άλλων τονίζει ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα «να αφήσω όσες φορές χρειαστεί την καρέκλα και να προσφύγω στην κρίση του λαού, κόντρα στα σχέδια του συστήματος», ενώ αναφέρεται και στο σχέδιό του ένα σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024 που «θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα