Τα μάζεψε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων – “Έκανα λάθος”

Τα μάζεψε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις ανεμβολίαστων – “Έκανα λάθος”
Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου Eurokinissi

Με ανακοίνωσή της, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έσπευσε να ανασκευάσει τις πρωινές της δηλώσεις περί απόλυσης εργαζομένων δομών που δεν θα εμβολιάζονται ακόμη και μετά την αναστολή.

Αναστάτωση προκάλεσαν οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου σε τηλεοπτικό σταθμό το πρωί της Τετάρτης, όπου υποστήριξε πως, μετά την αναστολή, θα ακολουθεί απόλυση των εργαζομένων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων που δεν θα εμβολιάζονται.

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχε υποστηρίξει συγκεκριμένα ότι σε περίπτωση όπου ένας εργαζόμενος εμμένει στην αρχική του απόφαση να μην εμβολιαστεί ακόμη και μετά το πέρας της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών, τότε ο εργοδότης θα δύναται να προχωρήσει σε απόλυση. Ωστόσο, με νέα δήλωσή της έσπευσε να ανασκευάσει την πρωινή τοποθέτηση και να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος.

Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα