Τα μηνύματα Μητσοτάκη ενόψει των συναντήσεών του με Μέρκελ και Σόιμπλε

Εκδήλωση "The World in 2017 Gala Dinner" του περιοδικού Economist, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκδήλωση "The World in 2017 Gala Dinner" του περιοδικού Economist, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Ναι" στο κλείσιμο της αξιολόγησης "όχι" στη συναινετική ψήφιση μέτρων με την κυβέρνηση διαμηνύει η ΝΔ, ενώ επίκεινται στα μέσα Φλεβάρη  οι συναντήσεις Μητσοτάκη με Μέρκελ και Σόιμπλε

Την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής του κατά του Αλέξη Τσίπρα επιλέγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής της ΝΔ στη συναινετική ψήφιση μέτρων. Στο Μοσχάτο θέλουν να κάψουν το σενάριο που υποστηρίζουν ότι εκπορεύεται από το Μαξίμου για ψήφιση των μέτρων με 180 βουλευτές προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση.

Μάλιστα αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ευθέως χτες από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ρητή αναφορά σ’ αυτά τα σενάρια και δείχνοντας προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. Πάντως στελέχη της ΝΔ τονίζουν ότι τα μηνύματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνονται εντός και εκτός της χώρας καθώς όπως επισημαίνουν ο κ. Μητσοτάκης μιλάει την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Τούτων δοθέντων οι αναφορές αυτές του προέδρου της ΝΔ θα μπορούσαν να ερμηνευτούν και ως προσπάθεια να αποκλειστούν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έξωθεν πιέσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αν και συνεργάτες του κ. Μητσοτάκης απορρίπτουν αυτή την ερμηνεία και τονίζουν ότι το σενάριο αυτό αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση γι’ αυτό όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην ψάχνει «συνενόχους».

Πάντως, μέσα σ’ αυτό το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα αποκτούν και μια επιπλέον ενδιαφέρουσα διάσταση οι συναντήσεις που θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ στο Βερολίνο με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις 13 και 14 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πάει εκεί έχοντας ήδη κάνει σαφή την πρόθεσή του για να πάρει «δύσκολες αποφάσεις» ως πρωθυπουργός καλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση να κλείσει εδώ και τώρα την αξιολόγηση καθώς όπως υποστηρίζει σε διαφορετική περίπτωση επανέρχεται το Grexit. Ωστόσο επιμένει πως αν δεν μπορεί να την κλείσει ο Αλέξης Τσίπρας η μόνη λύση θα είναι οι εκλογές και μάλιστα χτες ο κ. Μητσοτάκης έθεσε το ζήτημα υπό τη μορφή διλήμματος «ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνία».

SHARE:

24Media Network