Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Σταϊκούρα- Χρυσοχοϊδη για 15ετές ομόλογο και τοξοβόλο

Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Σταϊκούρα- Χρυσοχοϊδη για 15ετές ομόλογο και τοξοβόλο
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει με πλούσια ατζέντα

Συγχαρητήρια στους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την έκδοση του 15ετούς ομολόγου και τη σύλληψη του “τοξοβόλου” αντίστοιχα, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Κύριε Χρυσοχοϊδη συγχαρητήρια και συγχαρητήρια εκ μέρους του υπουργικού συμβουλίου στην Αντιτρομοκρατική. Τα συγχαρητήριά μου και στο υπουργείο Οικονομικών για την εξαιρετικά επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου, η οποία νομίζω ότι ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες” είπε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

Με τον τρόπο αυτό θέλησε να στρέψει την ατζέντα της επικαιρότητας στην οποία κυριαρχεί η υπόθεση ΠΑΟΚ- Ξάνθη στην οικονομία και τη δημόσια τάξη.

Ο κ.Μητσοτάκης μάλιστα ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τι ώρα επέστρεψε στην Ελλάδα από την επίσκεψη του σε Μαυροβούνιο και Κροατία “Γυρίσαμε νωρίς. Εσείς τι ώρα γυρίσατε;” είπε ο κ.Δένδιας και ο κ.Μητσοτάκης του απάντησε πως επέστρεψε στις τέσσερις το πρωί.

Η ατζέντα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει:

-Παρουσίαση νομοσχεδίου για τη δημόσια υγεία (Υπουργείο Υγείας). Το νομοσχέδιο αποβλέπει στην ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας πάνω σε δύο βασικούς  πυλώνες: Πρόληψη και συντονισμό και διασύνδεση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας. 

Με μοντέλο τον αντικαπνιστικό στόχος είναι η συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία:Καπνισμα, παιδική παχυσαρκία, έλλειψη άσκησης, κατάχρηση αλκοόλ που προκαλούν: Καρδιοπάθειες, νεοπλάσματα, διαβήτη.

Θεσπίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης με την ονομασία «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ», το οποίο αποτελείται από δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και παρέχονται δωρεάν.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται τα ακόλουθα εθνικά προγράμματα: Προαγωγή της Υγιεινής Διατροφής και της Σωματικής Άσκησης. Αντιμετώπιση της υπερβολικής κατανάλωσης Αλκοόλ. Εμβολιασμοί. Συστηματικός Προγεννητικός και Περιγεννητικός Έλεγχος. Ψυχοκοινωνική Ένταξη και Αποκατάσταση για άτομα με σοβαρά Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα. Προσυμπτωματικός Έλεγχος. 

Η αρχή θα γίνει από τον καρκίνο του μαστού, την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες, χορηγώντας δωρεάν μαστογραφίες για τις γυναίκες από 39 ετών και πάνω, οριζόντια. 

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τροποποιήσεις Κώδικα Ιθαγένειας, Ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό της Δημόσιας Διοίκησης».

-Παρουσίαση νομοσχεδίου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των θαλάσσιων ενδομεταφορών.

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα του Υπουργείου. 

-Παρουσίαση νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για τον καταδυτικό τουρισμό.

-Συγκρότηση Κυβερνητικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας). 

-Εφαρμογή νόμου για το επιτελικό κράτος, νέα νομοπαρασκευαστική διαδικασία (Υπουργός Επικρατείας). 

-Παρουσίαση Εθνικού Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής και σχεδίου μεταρρυθμίσεων (Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου). 

-Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου).

-Προεπιλογή δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (Υπουργείο Δικαιοσύνης).

-Πρόταση για την επιλογή Προέδρου Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση (Υπουργείο Παιδείας).

-Επιλογή Αντιπροέδρου Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα