Ταμήλος στη Βουλή: Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την οικονομική κατάσταση των Δήμων του νομού, οι δήμαρχοι των τεσσάρων Τρικαλινών ΟΤΑ στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012.
Η σύσκεψη φορέων ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των δημάρχων Τρικκαίων Χρ. Λάππα, Καλαμπάκας, Δημ. Σακελλαρίου, Φαρκαδόνας Κ.Οικονόμου και Πύλης Κ. Κουφογάζος.
Οι δήμαρχοι αφού αναφέρθηκαν στην αδυναμία λειτουργίας πλέον των Δήμων καθώς και στην ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων με κλείσιμο Δημαρχείων και παραιτήσεις δημάρχων.
Στην σύσκεψη παρότι προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές το παρών έδωσαν ο Μιχ. Ταμήλος από τη ΝΔ και η Παναγιώτα Δριτσέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θ. Τσιάρας, οι πρόεδροι των ΕΑΣ Τρικάλων και Καλαμπάκας Αχ. Λιούτας και Δημ. Κόττης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Γιαγιάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ευαγ. Αγγελάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρ. Καλλέας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Μητσιούλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τους τέσσερις Δήμους του νομού. 
Στο στιγμιότυπο ο βουλευτής της ΝΔ και τέως δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την οικονομική κατάσταση των Δήμων του νομού, οι δήμαρχοι των τεσσάρων Τρικαλινών ΟΤΑ στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012. Η σύσκεψη φορέων ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των δημάρχων Τρικκαίων Χρ. Λάππα, Καλαμπάκας, Δημ. Σακελλαρίου, Φαρκαδόνας Κ.Οικονόμου και Πύλης Κ. Κουφογάζος. Οι δήμαρχοι αφού αναφέρθηκαν στην αδυναμία λειτουργίας πλέον των Δήμων καθώς και στην ανάγκη δυναμικών κινητοποιήσεων με κλείσιμο Δημαρχείων και παραιτήσεις δημάρχων. Στην σύσκεψη παρότι προσκλήθηκαν όλοι οι βουλευτές το παρών έδωσαν ο Μιχ. Ταμήλος από τη ΝΔ και η Παναγιώτα Δριτσέλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος, Θ. Τσιάρας, οι πρόεδροι των ΕΑΣ Τρικάλων και Καλαμπάκας Αχ. Λιούτας και Δημ. Κόττης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Β. Γιαγιάκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ευαγ. Αγγελάκης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρ. Καλλέας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Μητσιούλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από τους τέσσερις Δήμους του νομού. Στο στιγμιότυπο ο βουλευτής της ΝΔ και τέως δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Δήλωση σοκ του βουλευτή της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλου ο οποίος έδειξε τη δυσφορία του για επιτροπή στην οποία συμμετείχε (Vid)

Άφωνοι έμειναν οι συνάδελφοι του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Μιχαήλ Ταμήλου, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Υποεπιτροπής υδατικών πόρων στη Βουλή, έδειξε εντόνως τη δυσφορία του για την επιτροπή.

Όπως τόνισε ο κ. Ταμήλος, δεν είναι αμειβόμενη, ενώ συνέχισε λέγοντας πως "δεν είναι εδώ πανεπιστήμιο να μάθουμε εμείς τι συμβαίνει στο περιβάλλον! Δεν θα καθίσω να μάθω! Όποιος ξέρει, ξέρει... Να καθίσουμε να κάνουμε επιστημονική ανάλυση;".

Για την συγκεκριμένη επιτροπή, οι βουλευτές πληρώνονται μόνο τη μία συνεδρίαση τον μήνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό που θα προκύψουν αλλά φαίνεται πως δεν αρκεί αυτό για τον κ. Ταμήλο ο οποίος έσπευσε να πει στους συναδέλφους του πως "πάνω από μια φορά το μήνα δεν έχει νόημα να βρεθούμε".

"Θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;" αναρωτήθηκε.

Μάλιστα ενώ πέρναγε η ώρα ο κ. Ταμήλος φαίνεται πως είχε σημαντικότερα πράγματα να κάνει καθώς είπε:  "Να τελειώνουμε καμιά φορά!".

Ο Βουλευτής της Ν.Δ μιλώντας νωρίτερα στο real.gr επέμεινε στις δηλώσεις του, λέγοντας : "Δεν είναι δουλειά του βουλευτή να είναι στις επιτροπές και στη Βουλή όλη μέρα και να χάνει ώρες ολόκληρες. Δουλειά του βουλευτή είναι να βρίσκεται στα Υπουργεία και να προωθεί τα αιτήματα του νομού του".

Παράλληλα, κ. Ταμήλος υποστηρίζει ότι οι υποεπιτροπές έχουν "βοηθητικό χαρακτήρα και τις περισσότερες φορές δεν παράγεται ουσιαστικό έργο και καθόμαστε 4 ½ ώρες χωρίς να βγαίνει τίποτα". Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο βουλευτής έχει ήδη κάνει πρόταση στον πρόεδρο της Βουλής να "μειωθεί ο αριθμός των κοινοβουλευτικών επιτροπών" καθώς αυτές δεν είναι πάντα "αποτελεσματικές".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δήλωση Ταμήλου στη Βουλή

SHARE:

24Media Network