Τασούλας: Επαναφέρει το σενάριο ματαίωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη ΝΔ

Τασούλας: Επαναφέρει το σενάριο ματαίωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης από τη ΝΔ
O βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τασούλας Eurokinissi

Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση παρατήρησε μία κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη θα πρέπει «να σταθμίσει κατά πόσον τα απομεινάρια αυτής της αναθεωρητικής προσπάθειας αξίζουν τον κόπο να μετατραπούν σε αναθεώρηση ή να προχωρήσουμε σε μία εξ υπαρχής διαδικασία».

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ματαίωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης προκειμένου να ξεκινήσει μία νέα και τολμηρότερη διαδικασία ο Κώστας Τασούλας. Ο γενικός εισηγητής της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση στηλίτευσε τον περιορισμένο χαρακτήρα των αλλαγών που προώθησε τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ κι επανέφερε το σενάριο η διαδικασία να σταματήσει από μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ μετά τις εκλογές προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση και να «μπλοκάρει» η δυνατότητα αλλαγών για πέντε χρόνια, διάστημα που η πραγματικότητα έχει δείξει ότι μπορεί να είναι και μεγαλύτερο.

«Θα κληθεί η επόμενη πλειοψηφία, η πλειοψηφία της ΝΔ και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να σταθμίσει κατά πόσον τα απομεινάρια αυτής της αναθεωρητικής προσπάθειας αξίζουν τον κόπο να μετατραπούν σε αναθεώρηση ή να προχωρήσουμε σε μία εξ υπαρχής διαδικασία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Τασούλας παρατηρώντας ότι αυτή η νέα διαδικασία «θα δώσει και την πραγματική βαρύτητα με την πρόταση για αναθεώρηση όλων εκείνων των άρθρων που εσείς δεν τολμήσατε να προτείνετε εν ονόματι μιας δήθεν εχθροπάθειας σας προς τον νεοφιλελευθερισμό».

Ο Κ. Τασούλας πρόσθεσε ότι «η επόμενη Βουλή θα κληθεί να σταθμίσει, από το εύρος των διατάξεων που θα σταλούν με τη σημερινή ψηφοφορία, αν θα πραγματοποιηθεί μια σημειακή αναθεώρηση προς την κατεύθυνση κυρίως της πολιτικής σταθερότητας και της διαφύλαξης του κύρους του πολιτικού κόσμου με τον δραστικό περιορισμό δικαστικών προνομίων ή αν θα κάνει μια άλλη κίνηση ταχύτατης αναθεωρητικής επανεκκίνησης». Μάλιστα, ο Κ. Τασούλας προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ «συντομότερα ή λίγο αργότερα οι καίριες συνταγματικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, θα γίνουν κτήμα του Ελληνικού λαού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα