Τέμπη: Επεισοδιακή συνεδρίαση της Εξεταστικής με φωνές Κωνσταντοπούλου

Διαβάζεται σε 3'
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου INTIME

Διακόπηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την είσοδο της Ζωής Κωνσταντοπούλου σε αυτή, καθώς έχει εξαιρεθεί από την εν λόγω επιτροπή. Η ένταση και η αλλαγή αίθουσας.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής συνεχίζεται η καταληκτική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών, μετά τη διακοπή.

Η επιλογή της αίθουσας της Ολομέλειας έγινε προκειμένου να παρακαμφθεί το διαδικαστικό εμπόδιο που έθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ζητώντας αρχικά να παραβρεθεί στην συνεδρίαση της επιτροπής παρότι έχει εξαιρεθεί και στην συνέχεια καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά του προεδρείου.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας υπάρχει η τεχνική δυνατότητα του κλεισίματος του μικροφώνου. Προφανώς για τον λόγο αυτό επιλέχθηκε από το προεδρείο της επιτροπής ώστε να μην είναι εφικτή η δυνατότητα διακοπής από την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας…

Παρόλα αυτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε να διαμαρτύρεται εντόνως και φωνάζοντας από τα έδρανα του κόμματός της.

Δείτε live εικόνα από τη Βουλή:

“Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά”

«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται σε δήλωσή της η γαλάζια πλειοψηφία της Βουλής για την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

Προστίθεται «Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία».

«Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Κωνσταντοπούλου: «Η κυβέρνηση επιχειρεί “μπάζωμα” των ποινικών ευθυνών»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου από πλευράς της, καταγγέλλει πως «η κυβέρνηση μετά το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, επιχειρεί το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών».

«Αυτό που επιχειρείται και σήμερα στην εξεταστική επιτροπή, είναι το μπάζωμα των ποινικών ευθυνών, η υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των Τεμπών και η συγκάλυψη των ευθυνών με συσκότιση των συνθηκών διάπραξης του εγκλήματος» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Έκανε, δε, λόγο για «παράνομη προσπάθεια παρεμπόδισης της παρουσίας της» στην επιτροπή και καταγγέλλει πως υπέστη “μπούλιγκ” από βουλευτές της πλειοψηφίας όταν επιχείρησε να αναπτύξει αίτημά της για εξαίρεση του προεδρείου της επιτροπής, διότι, όπως είπε «επιχειρεί συγκάλυψη ευθυνών και υπόθαλψη ποινικώς ελεγχόμενων προσώπων».

«Αυτό που διαπράττεται αυτή τη στιγμή είναι αυτοτελώς αξιόποινο. Το προεδρείο της επιτροπής και οι βουλευτές που συμπράττουν στην συγκάλυψη και στην έκδοση ενός πορίσματος, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν τα ελεγχόμενα κυβερνητικά πρόσωπα, είναι αξιόποινη πράξη και ελέγχεται» είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Προανήγγειλε, επίσης, ότι ως εκπρόσωπος οικογενειών θυμάτων θα βρεθεί την Τρίτη (12/3) ενώπιον του εφέτη ανακριτή Λάρισας προκειμένου να επιληφθεί «και αυτών των ενεργειών συγκάλυψης».

Να σημειωθεί πάντως ότι ασχέτως της διαδικαστικής αντιπαράθεσης το σύνολο της αντιπολίτευσης έχει καταγγείλει την κυβερνητική πλειοψηφία για προσπάθεια συγκάλυψης. Κριτική που σχετίζεται με το πόρισμα που έχει καταθέσει η Ν.Δ και δεν αποδίδει ευθύνη σε κανέναν υπουργό

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα