Τέμπη: Η ανατριχιαστική εικόνα που “έφερε” στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης

Διαβάζεται σε 3'
Τέμπη: Η ανατριχιαστική εικόνα που “έφερε” στη Βουλή ο Αλέξης Χαρίτσης
Ο Αλέξης Χαρίτσης Sooc

Ο Αλέξης Χαρίτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πλειοψηφία για τον τρόπο που πολιτεύτηκε στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών.

Με μία έντονα φορτισμένη ομιλία στη Βουλή, ο Αλέξης Χαρίτσης τοποθετήθηκε για το ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα.

Αναλυτικά ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς τόνισε: “Στις 10 το πρωί χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες. Εκείνη την ώρα έτυχε να περπατάω στην Σόλωνος και είδα μια τρομερή εικόνα. Με κόσμο να σταματάει να περπατάει και να στέκεται.

Ήταν μια ανατριχιαστική και συγκινητική εικόνα. Η εικόνα μιας ολόκληρης κοινωνίας που πενθεί, ένα συλλογικό τραύμα που δεν έχει κλείσει. Και πώς να κλείσει όταν δεν αποδίδεται δικαιοσύνη.

Όταν ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε στις 21 Μαρτίου 2023 ότι «όλοι θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια». Και ότι θα φροντίσει «να πάρουμε», όπως είπε, «έναν μεγάλο προβολέα και να ρίξουμε άπλετο φως, ακριβώς στο τι έγινε». Και στην πραγματικότητα αυτό που έκανε είναι ρίξει ένα μεγάλο χαλί για να κρύψει από κάτω όλες τις ευθύνες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης που οδήγησαν σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Δεν υπάρχουν λόγια ικανά για να απευθύνει κανείς στους συγγενείς των θυμάτων.
Ό,τι και να τους πούμε θα είναι λίγο και μικρό για να απαλύνει τον πόνο της απώλειας. Και δεν υπάρχουν λόγια ικανά για να απολογηθεί η Πολιτεία, το Κράτος, πρωτίστως η κυβέρνηση στις οικογενειες των θυμάτων. Σε αυτές τις 57 ψυχές. Σε αυτές τις ψυχές, που τους έλεγε η κυβέρνηση να ταξιδεύουν με τραίνο γιατί είναι ασφαλές.

Ένας χρόνος, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και το μόνο που εμείς, ως βουλευτές, ως μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, είχαμε το καθήκον να κάνουμε ήταν να συστήσουμε μια προανακριτική επιτροπή για τις 57 ανθρωποκτονίες. Να συστήσουμε μια προανακριτική επιτροπή για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές τις 57 ανθρωποκτονίες. Δεν έγινε όμως αυτό. Με αποκλειστική ευθύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η ΝΔ προτίμησε να πάει σε Εξεταστική Επιτροπή και μάλιστα σε βάθος τόσων ετών ώστε να διαχυθούν οι ευθύνες. Για να μη φταίει τελικά κανένας.

Ακόμα όμως και στην Εξεταστική Επιτροπή αντί να εξετάσουμε και το παραμικρό διαθέσιμο στοιχείο, τον κάθε διατεθειμένο να ρίξει φως στην υπόθεση μάρτυρα, επιλέξατε προκλητικά να μην καλέσετε σημαντικούς μάρτυρες, να μην αφήσετε ούτε αυτούς που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ουσιαστικά ερωτήματα. Άρον – άρον να τελειώνει η διαδικασία, να κλείσει η υπόθεση αναίμακτα για την παράταξή σας και τους υπουργούς σας.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσπάθησε να προδικάσει το τι θα γίνει στην συνέχεια. Βιάστηκε κάνει διάγγελμα για να μας πει ότι ήταν «ανθρώπινο λάθος» προδικάζοντας.

Όταν σπεύδατε να μας δείχνετε την «τοπική τηλεδιοίκηση» στη Λάρισα. Το ακούσαμε κι αυτό.

Όταν ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε προσχηματικά και έσπευσε να είναι ξανά υποψήφιος στις εθνικές εκλογές λίγους μήνες μετά, ο ίδιος Υπουργός που λίγες μέρες πριν το τραγικό συμβάν μας έλεγε από αυτά τα υπουργικά έδρανα ότι είναι ντροπή να τίθεται ζήτημα ασφάλειας στα τραίνα

Για να μην πιάσουμε το τελευταίο που ακούσαμε από το διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού: δεν κλήθηκε λέει ο κ. Γενιδούνιας γιατί προφανώς η Εξεταστική δεν καλεί μάρτυρες που κατέχουν θέσεις σε κόμμα. Έχετε παρεκτραπεί τόσο πολύ εκεί στην κυβέρνηση και λέτε τέτοια πράγματα δημόσια; Μήπως να μην καλέσει κι η Δικαιοσύνη μάρτυρες που είναι κομματικά οργανωμένοι;

Μετά σας πειράζει που το Ευρωκοινοβούλιο βγάζει ψηφίσματα καταδίκης για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Φανταστείτε να ήξεραν κι αυτό όταν ψήφιζαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα