Τέμπη: Η ΝΔ ζητά να συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών για την τηλεδιοίκηση στα τρένα

Τέμπη: Η ΝΔ ζητά να συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών για την τηλεδιοίκηση στα τρένα
Τραγωδία στα Τέμπη Stringer / SOOC

Αίτημα για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής τη Δευτέρα με συμμετοχή Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη, Σπίρτζη, Γεραπετρίτη και με θέμα τη σύμβαση 717 κατέθεσε η ΝΔ.

Αίτημα κατέθεσε το πρωί της Τρίτης (14/03) η ΝΔ στη Βουλή για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας τη Δευτέρα (20/03) με τη συμμετοχή των πρώην υπουργών Κώστα Αχ. Καραμανλή, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστου Σπίρτζη και του νύν αρμόδιου για τις υποδομές και μεταφορές υπουργου Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στο ερώτημα γιατί η ΝΔ ζητά η συζήτηση να ξεκινήσει από τον κ.Χρυσοχοΐδη, κομματικά στελέχη απαντούν πως ο λόγος είναι ότι το βασικό αντικείμενο είναι η εξέταση της σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκησησηματοδότηση των σιδηροδρόμων, από Χρυσοχοΐδη που την υπέγραψε και την ξεκίνησε μέχρι σήμερα.

Το Αίτημα της ΝΔ για Σύγκλιση της Επιτροπής:

https://www.news247.gr/download/3145/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/03/epitropi.pdf/648000/epitropi.pdf

Καραμανλής: Έθεσε εαυτόν στη διάθεση της Βουλής

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, για να δηλώσει έτοιμος να μεταβεί στην συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας, για να απαντήσει σε ερωτήματα για τα ζητήματα των σιδηροδρόμων, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, ο ίδιος θα δώσει το “παρών”, όταν του ζητηθεί, στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στην αρχή της επόμενης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς εάν ο κ. Καραμανλής θα μιλήσει για το δυστύχημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε: “Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει”.

Θυμίζουμε πως όπως έγραψε το NEWS 24/7, η κυβέρνηση επέβαλε τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη, μέρα απεργίας για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δίχως σε αυτή να κληθεί ο επί 3 έτη υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχ.Καραμανλής και την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον μεταβατικό υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη. Σε κάθε περίπτωση, στην αυριανή συνεδρίαση, δεν θα είναι ο πρώην αρμόδιος υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της Ν.Δ ο βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης πρότεινε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου να κληθεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, όμως την ίδια στιγμή η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να παραβρεθεί τόσο ο πρώην υπουργός όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης, επί υπουργίας του οποίου ιδιωτικοποιήθηκε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα