Τέμπη: Στη δημοσιότητα λίστα κρυφών εγγράφων της Κομισιόν με πρωτοβουλία Πέτρου Κόκκαλη

Διαβάζεται σε 2'
Πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη
Πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη SOOC

Ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει στη δημοσιότητα λίστα 17 κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για τα Τέμπη “με την ελπίδα να βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης και τον αγώνα συγγενών και επιζώντων”.

Λίστα κρυφών εγγράφων της Κομισιόν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών δίνει στη δημοσιότητα ο Πέτρος Κόκκαλης, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνδράμει το έργο της Δικαιοσύνης.

Ο Γραμματέας του “Κόσμος” και Ευρωβουλευτής των “Πρασίνων” φέρνει στο φως λίστα με τίτλους 17 κρυφών εγγράφων, μετά από αρνητική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε δικό του αίτημα για την εποπτεία και την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Πέτρου Κόκκαλη, είχε καταθέσει γραπτή ερώτηση για το αν η ΕΕ ασκεί ικανή εποπτεία για την ασφάλεια στα τρένα, ή αν ίσχυε μία διαφαινόμενη κατάσταση όπου ο ευρωπαίος ελεγκτής ουσιαστικά προσυπογράφει ό,τι του δίνει ο ελεγχόμενος ΟΣΕ. Ωστόσο, η Κομισιόν αρνήθηκε να απαντήσει, συνεπώς ο ευρωβουλευτής προχώρησε σε αίτημα για πρόσβαση σε έγγραφα και συνομιλίες που αφορούν το έγκλημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον Ευρωβουλευτή, το αίτημα εστίαζε στην ad hoc έκθεση της Επιτροπής για την αξιολόγηση των οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα, αυτήν που είχε νωρίτερα αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα σε απάντησή της προς τον ίδιο.

Έτσι, μια λίστα με 17 αρχεία τα οποία ο Πέτρος Κόκκαλης δίνει σήμερα στην δημοσιότητα, “με την ελπίδα πως θα βοηθήσουν το έργο της Δικαιοσύνης, αλλά και τον αγώνα των συγγενών και των επιζώντων”.

Δείτε τη σχετική λίστα με τα 17 κρυφά έγγραφα της Κομισιόν για τα Τέμπη:

EN-EASE 2024 0347 Negative reply_v2

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα