Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι πολιτικοί και οι “γαλαζοαίματοι” που θα παραβρεθούν στην κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Οι πολιτικοί και οι “γαλαζοαίματοι” που θα παραβρεθούν στην κηδεία
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Eurokinissi

Μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, αλλά και πρόσωπα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, θα δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, αλλά κι άλλων πολιτικών προσώπων, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, την ερχόμενη Δευτέρα (16/01).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ένα εξ αυτών θα είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία είναι και βαφτισιμιά του τέως Βασιλιά.

Παρόντες θα είναι και οι βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι, αν δεν έπρεπε να βρίσκεται στο Κουβέιτ τη Δευτέρα, θα ήταν παρών στην κηδεία.

Κατά πληροφορίες, στην κηδεία αναμένεται να παραβρεθεί και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Εκκρεμότητα παραμένει το αν θα έρθει στην Αθήνα και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παράλληλα, ως εκ του θεσμικού του ρόλου ως περιφερειάρχης Αθηνών, στη Μητρόπολη αναμένεται να βρεθεί ο Γιώργος Πατούλης.

Τα μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που θα παραστούν στην κηδεία

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο βασιλιάς Φίλιππος της Ισπανία με την Λετίθια, Μαργαρίτα της Δανίας με τον γιο της Φρεδερίκο, ο πρίγκιπας της Νορβηγίας Χαουκούν, η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, ο πρώην πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Συμεών, θα δώσουν το παρών και θα καταλύσουν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Στο ξενοδοχείο “St. George Lycabettus” θα φιλοξενηθούν ο πρώην της Ισπανίας Κάρολος και η κόρη της βασίλισσας της Ισπανίας.

Ο Δούκας του Λουξεμβουργου Ερρίκος θα διαμείνει στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς». Η κόρη της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας, Άννα θα καταλύσει στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα.

Ο Αλβέρτος του Μονακό και η αδελφή του θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο “Athens Plaza”.

Το παρών στην κηδεία θα δώσει και ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος, καθώς το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, το οποίο θα βρεθεί στην ελληνική πρωτεύουσα αυθημερόν τη Δευτέρα για την κηδεία.

“Δρακόντεια” τα μέτρα ασφαλείας – Επί ποδός 1.000 αστυνομικοί

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφασίστηκε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία -με επίκεντρο τους χώρους όπου θα λάβει χώρα η τελετή στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Τατόι, καθώς επίσης κατά τη διαδρομή της πομπής και στους χώρους διαμονής των επίσημων προσώπων, ενώ θα αναπτυχθεί συνεργασία με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού για τους επισκέπτες- με τη συμμετοχή 1000 αστυνομικών, 2 ελικοπτέρων και 5 drones ενώ μέσα στη Μητρόπολη θα βρεθούν τα 187 άτομα τα οποία και έχουν προσκλήσεις.

Στο δε Τατόι η είσοδος του κόσμου θα επιτρέπεται μέχρι την είσοδο Λεύκα καθώς έως το σημείο ταφής θα μπορούν να βρεθούν μόνο όσοι έχουν προσκληθεί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα