Θ. Τζήμερος για τις Καρυάτιδες: "Χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης"

Συνεδριάση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Συνεδριάση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Απαξιωτικό σχόλιο του προέδρου της "Δημιουργία Ξανά", Θάνου Τζήμερου για τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης

Την άποψη του για τις περίφημες πλέον Καρυάτιδες της Αμφίπολης εξέφρασε ο πρόεδρος της "Δημιουργία, Ξανά" και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Θάνος Τζήμερος, προκαλώντας αίσθηση.

Ο κ. Τζήμερος σε ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, τις χαρακτήρισε "χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αισθητικής", διαφωνώντας κάθετα με όσους τις περιγράφουν ως υψηλής τεχνικής ευρήματα.

ADVERTISING

"Οι εκστασιασμένοι ρεπόρτερ περιγράφουν τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης ως υψηλής τεχνικής και μοναδικής αισθητικής ευρήματα. Εμένα πάλι μου φαίνονται χοντροκομμένα αγάλματα νεοπλουτίστικης αντίληψης που έχουν τόση σχέση με την αισθητική της κλασικής εποχής όσο και οι βάρκες στα κορνιζάδικα με τον Βολανάκη.

Σαν κάποιος να ήθελε σώνει και καλά να μιμηθεί κάτι που θαύμαζε, αλλά δεν διέθετε ανάλογο γούστο ούτε και ανάλογους γλύπτες" αναφέρει χαρακτηριστικά, συνοδεύοντας το σχόλιο του με την παρακάτω φωτογραφία.

Θ. Τζήμερος για τις Καρυάτιδες:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμφίπολη
SHARE:

24Media Network