"Θα είμαι αντιπρόεδρος ούτως ή άλλως"

ΑΘΗΝΑ-Βουλή ,συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Βουλή ,συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Για το πολιτικό σκηνικό της χώρας μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Real fm.

Σε ερώτηση για το αν με την επιστολή που παρέδωσε στον Λουκά Παπαδήμο επιδιώκει θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση, ο Γ. Καρατζαφέρης είπε πως "αντιπρόεδρος θα είμαι ούτως ή άλλως", εννοώντας ότι σε περίπτωση εκλογών με νίκη της ΝΔ, χωρίς αυτοδυναμία, θα υπάρξει συνεργασία με το ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, είπε πως όσα προτείνει στην επιστολή του, δεν μπορούν να υλοποιηθούν "εάν δεν συμφωνήσει και ο Αντώνης Σαμαράς", ενώ ζήτησε ολιγομελές σχήμα με 12-13 υπουργούς.

Μεταξύ άλλων, προτείνει τη δημιουργία τριών κύκλων υπουργείων, στα οποία θα είναι επικεφαλής οι τρεις αρχηγοί που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.  Πρόσθεσε δε ότι ο κ Παπαδήμος είναι τεχνοκράτης και για το λόγο αυτό χρειάζονται οι τρεις κύκλοι υπουργείων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

"Σε 20 ημέρες έρχεται η Τρόικα. Δεν φέρνει νούφαρα και γαρδένιες. Είναι αυτοκτονία να πούμε στο λαό να πάει σε εκλογές. Θα πάει χαμένη όλη η προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα", ανέφερε ακόμα.

Υποστήριξε δε ότι αν γίνουν εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, όποιος εκλεγεί, μπορεί να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Κι εκείνος δεν θα μπορέσει να αρνηθεί, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει την αρχή της δεδηλωμένης", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. "Εμείς τότε θα εκληφθούμε ως μακιγιέρ του ΠΑΣΟΚ", σημείωσε.

SHARE:

24Media Network