Θάνος Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την Όμικρον

Θάνος Πλεύρης: Σε 10-15 μέρες θα έχουμε εικόνα για την Όμικρον
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Εντός των επόμενων 10-15 ημερών θα έχει εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη. Τι είπε για τους εμβολιασμούς.

“Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες” σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας πως “τις επόμενες 10-15 ήμερες θα έχουμε εικόνα για τη μετάλλαξη Όμικρον“.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή κυρίαρχη στη χωρά μας είναι η μετάλλαξη Δέλτα.

Σχετικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα ανέφερε ότι η χωρά κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι άφορα τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, σημειώνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

Όπως είπε, έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Ερωτηθείς για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα εκτίμησε μετά την απόφαση του ΕΜΑ είναι πιθανό να υπάρξει έγκριση και στη χώρα μας, παρέπεμψε ωστόσο στις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version