Θέμα ωρών οι αλλαγές στην ηγεσία Πυροσβεστικής και ΕΛΑΣ

Μεσίστια η σημαία στο Μέγαρο Μαξίμου κατά το τριήμερο πένθος για τους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά
Μεσίστια η σημαία στο Μέγαρο Μαξίμου κατά το τριήμερο πένθος για τους νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά EUROKINISSI

Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο ΚΥΣΕΑ. Εντός της εβδομάδας η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας και η αντικατάσταση του Γ. Καπάκη

Οι αλλαγές των αρχηγών της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος ακολουθούν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και την ανάληψη των καθηκόντων του από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, μετά την φονική φωτιά στο Μάτι.

Ακόμα και εντός της ημέρας- το πιθανότερο το απόγευμα- αναμένεται να συνέλθει το ΚΥΣΕΑ, το οποίο και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αντικατασταθούν οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής, ενώ οι κρίσεις δεν θα προχωρήσουν σε βάθος.

Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που θα οδηγήσει και στην αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Σημειώνεται ότι η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε χθες σε έντονα φορτισμένο κλίμα, με τον Νίκο Τόσκα να αναφέρει χαρακτηριστικά πως "όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε", ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης προανήγγειλε "ριζικό επανασχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τόσκας: Όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε

SHARE:

24Media Network