Θεοχαρόπουλος: "Ναι" στον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς το παρόν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος EUROKINISSI

"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια στροφή προς τον προοδευτικό χώρο αυτό είναι θετική εξέλιξη" σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τι είπε για την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία.

Θετικά βλέπει το διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με τις προοδευτικές δυνάμεις ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: "Η ΔΗΜΑΡ προετοιμάζεται για αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Προσπαθούμε να ανασυγκροτήσουμε το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, βρισκόμαστε πάντα σε συνεννόηση με τους Μεταρρυθμιστες του Σπ. Λυκούδη. Δεν είμαστε περιχαρακωμένοι, συζητάμε με όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβάνεται σ αυτό το χώρο χάρη στην ψήφο των πολιτών. Ο διάλογος πρέπει να γίνεται προγραμματικά και όχι στη βάση συνεννόησης προσώπων. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει μια στροφή προς τον προοδευτικό χώρο αυτό είναι θετική εξέλιξη. Αυτός ο διάλογος αφορά όλες τις δυνάμεις από το κέντρο μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά και την οικολογία.. Η ΝΔ αγκάλιασε τον εθνικολαϊκισμό. Πολύς κόσμος που στήριξε τον Κ. Μητσοτάκη για την ηγεσία απογοητεύτηκε από τη δεξιά στροφή".

Μιλώντας για την επίσκεψή του στα Σκόπια σημείωσε: "Ο Ζ. Ζάεφ κοιτάζει προς το μέλλον και όχι προς το παρελθόν. Είναι προσηλωμένος στην ειρηνική συνύπαρξη και απέναντι σε κάθε εθνικισμό. Σε σχέση με το erga omnes είναι αποφασισμένος να το προχωρήσει. Εφυγα από τη συνάντηση με το συμπέρασμα ότι ο κ. Ζάεφ είναι προσηλωμένος στην προσπάθεια επίλυσης όλων των προβλημάτων και εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών. Η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια επιλογή μας που δικαιώνεται παρόλο που προκάλεσε την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ".

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE:

24Media Network