Θεοδωράκης: Δεν μπορούμε να φύγουμε από τον Ιούνιο χωρίς συμφωνία. Δεν αντέχει η χώρα

Θεοδωράκης: Δεν μπορούμε να φύγουμε από τον Ιούνιο χωρίς συμφωνία. Δεν αντέχει η χώρα
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη την Τρίτη 16 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την επικείμενη συμφωνία

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχε το πρωί της Τρίτης ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Οι δυο τους συζήτησαν για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

“Η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Θα πρέπει να επιλέξει, αν θα πάει δεξιά στο Κούγκι ή αριστερά, στην ευρωπαϊκή πορεία. Αλλά νομίζω, ότι προς τα δεξιά και το Κούγκι, είναι ο δρόμος της καταστροφής. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μιλούν με τελεσίγραφα. Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα και η Ελλάδα την Ευρώπη”, δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί, ότι τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας στενεύουν απελπιστικά. “Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί, πέρα από τα δικά της παιδιά, και την ελληνική κοινωνία που υποφέρει από αυτή τη συνεχή αναβολή της συμφωνίας”.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε ακόμη, στις συζητήσεις του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. “Μου είπε ξεκάθαρα, πως δεν έθεσε ποτέ ζήτημα να μειωθούν οι συντάξεις. Ο Γιούνκερ είναι φίλος της χώρας μας κι αυτό είναι κάτι, που ούτε κι ο κ. Τσίπρας δεν αρνείται. Μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η Ευρώπη μπορεί να ενισχύσει με 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 την Ελλάδα, ποσό πέρα από αυτά που έχουμε να λαμβάνουμε”.

“Είπα στον κ. Τσίπρα ότι εμείς από την πρώτη στιγμή, είπαμε ότι θα ακολουθήσουμε την επιλογή που θα κάνει ο ίδιος. Αν φέρει στη Βουλή μία συμφωνία που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, θα την ψηφίσουμε οι 17 βουλευτές”, πρόσθεσε.

Ακόμη, δήλωσε πως οι προτάσεις που έρχονται από την Ευρώπη, έχουν πολλά προβλήματα, όπως κι εκείνες που έρχονταν μέχρι σήμερα από την Ευρώπη, οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδο. “Το θέμα είναι, πώς να βελτιώσεις αυτές τις προτάσεις. Να έχεις τις συμμαχίες, για να περάσεις καλύτερες συμφωνίες”, είπε σημειώνοντας πως χάνουμε φίλους στην Ευρώπη.

“Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να παίζει μόνο το παιχνίδι της καθυστέρησης, γιατί μπορεί να γίνουν κι ατυχήματα”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούμε να φύγουμε από τον Ιούνιο, χωρίς συμφωνία, γιατί δεν το αντέχει η χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα