Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε

Θεοδωράκης: Η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, στο Βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαφώνησε από βήματος Βουλής με το όχι Γεννηματά στη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι παρά τις αδυναμίες είναι είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα

Στην υποστήριξη της συμφωνίας για το Σκοπιανό επιμένει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ερχόμενος έτσι σε ευθεία αντίθεση με το “όχι” της Φώφης Γεννηματά, γεγονός που δημιουργεί πια εικόνα διχασμού στο Κίνημα Αλλαγής.

“Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες – και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε – αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε” είπε μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

“Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού. Ειδικά σήμερα επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονές μας. Να μην τους δώσουμε «πακέτο» στους Τούρκους”, σημείωσε επίσης ο κ.Θεοδωράκης και άφησε αιχμές κατά της κ.Γεννηματά:

“Όλοι αυτοί, που επιπόλαια ίσως – και χωρίς πολλή σκέψη – υποκύπτουν κάποια στιγμή στις σειρήνες του πολιτικού κόστους, θα πρέπει να ξέρουν ότι τελικά τρέφουν τον συντηρητισμό και τον λαϊκισμό που κατατρώει τη χώρα.”

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε εξάλλου: “Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής. Ή, για να το πω με ακρίβεια, δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα. Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας!”

Δήλωσε επίσης ότι καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο διότι φέρνει: “Ένα νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση,με πολλά νέα βάρη για όλους & κυρίως για όποιον παράγει. Σκοτώνοντας αυτούς που παράγουν, η χώρα γρήγορα θα απλώσει ξανά το χέρι εκλιπαρώντας για βοήθεια & δανεικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα