Γεννηματά: Η ΝΔ φέρει την κύρια ευθύνη για το Σκοπιανό – Όχι στη συμφωνία

Γεννηματά: Η ΝΔ φέρει την κύρια ευθύνη για το Σκοπιανό – Όχι στη συμφωνία
Η Φώφη Γεννηματά στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε τους λόγους αντίθεσης της στη συμφωνία με την πΓΔΜ και επέμεινε στο αίτημα για εκλογές τώρα, κατηγορώντας το Μητσοτάκη για λογική ώριμου φρούτου. “Ο Τσιπρας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του λαού” είπε για την οικονομία

Στην απόφαση της να μη στηρίξει τη συμφωνία για το Σκοπιανό έμεινε σταθερή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής και της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με το προαπαιτούμενα, εξαπολύοντας παράλληλα βέλη και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

“Αποτύχατε στην Οικονομία. Αναλαμβάνετε διαρκώς νέες δεσμεύσεις για τη χώρα. Τώρα δεσμεύετε τη χώρα και στα Εθνικά θέματα”, είπε η κ.Γεννηματά στην κυβέρνηση.

“Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση αποτελεί ένα βήμα, αλλά δεν αποτελεί ολοκληρωμένη λύση”, εκτίμησε και σημείωσε ότι η υλοποίηση δεν εξαρτάται από την πλευρά μας αλλά αποκλειστικά από την πλευρά της γείτονος, υποστηρίζοντας ότι εκτός από τη μεγάλη αβεβαιότητα που υπάρχει για το εάν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί, υπάρχουν αρνητικά σημεία και προβλήματα.

Υπενθύμισε ότι η ΔΗΣΥ εξαρχής είχε διαφωνήσει με την εμπλοκή του Σκοπιανού στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι συνειδητά επιλέγει να διχάσει τους ΄Ελληνες για ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα.

Κατηγόρησε όμως και τη ΝΔ ότι χειροκροτεί τον αρχηγό της, ενώ έχειδιαχρονικά την ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος.

“Η ΝΔ φέρει διαχρονικά την κύρια ευθύνη για τη δημιουργία αυτού του ζητήματος και με τις συνεχείς υπαναχωρήσεις και μεταμορφώσεις της, δεν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής”, είπε και δήλωσε:

“Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά για την εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης, βιώσιμης λύσης”.

Η κ.Γεννηματά ξεκίνησε την ομιλία της εκφράζοντας την άποψη ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για εκλογές, κάνοντας λόγο για νέες δεσμεύσεις Τσίπρα μαζίμε αυτές του τρίτου μνημονίου και για τέταρτο μνημόνιο χωρίς λεφτά.

“Ο Τσίπρας πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του λαού” υποστήριξε η κ.Γεννηματά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ειδικότερα ότι εξασφαλίζει πλήρως τους δανειστές με εγγύηση τη δημόσια περιουσία και είπε: “Αυτό που εμείς αρνηθήκαμε τόσες φορές στο Σόιμπλε, το δίνετε εσείς. Είναι άδικο και το κάνετε πράξη”.

Υποστήριξε συνεπώς ότι είναι ώρα να αποφασίσει ο λαός ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας για οριστική έξοδο και κάρφωσε τη ΝΔ: “Εμείς δε μπορούμε να μένουμε παρατηρητές όπως έκανε η ΝΔ που ζητά δυο χρόνια εκλογές και την κρίσιμη στιγμή είπε ραντεβού το φθινόπωρο, δηλαδή η λογική του ώριμου φρούτου”.

Υποστήριξε επίσης ότι “η κυβέρνηση με τα περίφημα αντίμετρα, δέκα παίρνει, ένα δίνει πίσω. Οι περικοπές είναι μόνιμες τα φιλοδωρήματα προσωρινά” και όσον αφορά στη μείωση της δυνατότητας των συνδικάτων να προσφεύγουν στη διαιτησία είπε: “H Κυβέρνηση θεωρεί ως «ισχυρή» πλευρά τους εργαζόμενους και ως «ανίσχυρη» τους εργοδότες. Όπως φαίνεται βαδίζετε σταθερά στην υλοποίηση των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη συνέλευση του ΣΕΒ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα