Θεοδωράκης: Ισοδύναμα δεν βρέθηκαν για το ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση και έληξε η παράταση

Discussion and vote at the greek parliament`s plenum regarding the second part of the multi-bill that will law the preconditioned acts required for a new financial agreement. In Athens, on July 22, 2015
Discussion and vote at the greek parliament`s plenum regarding the second part of the multi-bill that will law the preconditioned acts required for a new financial agreement. In Athens, on July 22, 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

"Δεν είμαστε δεκανίκια. Δε θα κάνουμε την εύκολη αντιπολίτευση του ναι σε όλα ή του όχι σε όλα", δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του Ποταμιού

Το γεγονός ότι σήμερα έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, επισήμανε ξεκινώντας την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

“Δεν τα βρήκατε τα ισοδύναμα. Και ξαναγυρνάνε κάποιοι υπουργοί στην ίδια δικαιολογία: Οι Ευρωπαίοι μας το επέβαλαν”, είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Υπενθύμισε όμως ότι η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί, στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε ομολογήσει ότι οι Βρυξέλλες δεν ζήτησαν ποτέ αυτόν τον φόρο. “Η ελληνική κυβέρνηση ήθελε ΦΠΑ 23% επειδή τον θεωρούσε φόρο για τους πλούσιους. Αλλά για την κυβέρνησή σας πάντα κάποιος άλλος φταίει, πάντα κάποιος άλλος βολικός και αόριστος κακός σας αναγκάζει να κάνετε λάθη”, σχολίασε.

Επιτέθηκε επίσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του πόθεν έσχες. “Αντί να καθαρίσετε το σπίτι σας όλους αυτούς τους μήνες, Αντί να θωρακιστείτε απέναντι στη διαφθορά τρολάρατε και λασπολογούσατε το Ποτάμι”, είπε στον κ.Τσίπρα.

“Υβρίζατε για να καλλιεργείτε τη ψευδαίσθηση στους οπαδούς σας ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Φωνάζετε για να φοβηθούμε. Και τώρα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις. Τι συμβαίνει με τις τεχνικές εταιρίες των υπουργών; Τι συμβαίνει με τα πόθεν έσχες των υπουργών;Γιατί τέτοια περιφρόνηση προς τις διαδικασίες;”, συνέχισε.

Ο κ.Θεοδωράκης απάντησε και σε όσους ερμηνεύουν τις θέσεις και τις προθέσεις του Ποταμιού, καθώς όπως είπε: “Οι Ευρωπαίοι μας θέλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα συγκροτήματα Τύπου μας θέλουν με το ΠΑΣΟΚ. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μας θέλουν με τη ΝΔ”, σχολίασε και πρόσθεσε:

“Το Ποτάμι όμως έχει άλλα πλάνα. Θα σας επαναλάβω αυτά που λέγαμε πριν 20 μήνες – γιατί εμείς δεν αλλάζουμε απόψεις τόσο συχνά. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωσε τέλος ότι το Ποτάμι δε θα κάνει εύκολη αντιπολίτευση, “Ούτε “όχι σε όλα”, ούτε ‘’ναι σε όλα’’ και συνέστησε και στους βουλευτές της συμπολίτευσης να μην καταλήξουν χειροκροτητές, καταλήγοντας: “Να έχουμε τη γενναιότητα να κοιτάμε έξω από τις γραμμές των δικών μας στρατοπέδων. Το Ποτάμι σε πείσμα όλων αυτών που επιμένουν να μας ζητάνε ξεκάθαρο ασπρόμαυρο στίγμα, λέει: είμαστε ξεκάθαροι αλλά δεν είμαστε ασπρόμαυροι.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σταύρος Θεοδωράκης, Ποτάμι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σταύρος Θεοδωράκης: Πίστευα ότι ο λαός δεν θα πιστέψει τους Γκαίμπελς του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE: